Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca limon suyu ek edip 10 dk daha kaynatalım ve altını kapatalım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz ve bir hoş karıştırıyoruz.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yuvarlayıp form veriyoruz.
Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım.
180 derece evvelce ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız sıcak şekerpareye soğuk şerbeti döküyoruz.
Dinlendirin servise hazırdır. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca limon suyu ek edip 10 dk daha kaynatalım ve altını kapatalım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz ve bir hoş karıştırıyoruz.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yuvarlayıp form veriyoruz.
Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım.
180 derece evvelce ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız sıcak şekerpareye soğuk şerbeti döküyoruz.
Dinlendirin servise hazırdır. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı