AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üstüne)
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamından biraz daha sert hamur olacak)
2,5-3 bardak kadar
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağ, şeker, yumurta ve irmik hepsini karıştıralım bir kapta.
Sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ek edelim. Çok yumuşak hamur elde etmeyeceğiz.
Sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım yahut uzun modüller yapıp yassı hali verelim fotoğraflardaki üzere.
Sonra üzerlerine yumurta sarısı surrlim ceviz, fındık dilediğiniz kuruyemişler batırabilirsiniz. 180 derecede 30 dk pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan şeker parelerin üzerine soğuyan şerbeti dökelim. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst