Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şekerpare hamuru için materyaller;
200 gr tereyağı
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için gereçler;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Ağızda dağılan tam kıvamında şekerpare tarifi
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım 10 dakika kaynatalım limon suyu ek edip 5 dakika daha kaynatın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Un, kabartma tozu ve vanilin hariç bütün materyalleri alalım karıştıralım üzerine unu kabartma tozu ve vanilini ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan modüller koparıp şekerpare biçimini verelim.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizelim. 180° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra soğuyan şerbeti şekerparelern üzerine dökelim 2 saat sonra servis yapalım.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst