Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
5 kaşık tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
10 damla kadar limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Evvel bir tencereye şeker ve su alınır.
Ocakta hafif kıvam alana kadar kaynatıp pişirilir (Çok koyu bir şerbet olmayacak zira koyu olursa tatlı içine çekmez) limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Sonra hamur için un hariç bütün materyaller kaba konulur ve elle güzelce karıştırılır.
Akabinde yavaş yavaş un eklenir. Hamurumuzu yaptıktan sonra elle ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ve elle hafif uzunlamasına hal verilir.
Hepsi bitince yumurta sarısı sürülür ve çatalın gerisiyle çizikler atılır.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Not: Şerbetin birinci sıcaklığı çıkınca ben buzdolabına kaldırdım daha çabuk soğuması için. Zira tatlı sıcak şerbet soğuk olması lazım dikkat edin.
Şekerpareler kızarınca çıkartılır ve 1-2 dakika sonra soğuk şerbet üzerlerine farklı başka dökülür ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
Tatlı şerbetini çekince servise alınır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
5 kaşık tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
10 damla kadar limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Evvel bir tencereye şeker ve su alınır.
Ocakta hafif kıvam alana kadar kaynatıp pişirilir (Çok koyu bir şerbet olmayacak zira koyu olursa tatlı içine çekmez) limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Sonra hamur için un hariç bütün materyaller kaba konulur ve elle güzelce karıştırılır.
Akabinde yavaş yavaş un eklenir. Hamurumuzu yaptıktan sonra elle ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ve elle hafif uzunlamasına hal verilir.
Hepsi bitince yumurta sarısı sürülür ve çatalın gerisiyle çizikler atılır.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Not: Şerbetin birinci sıcaklığı çıkınca ben buzdolabına kaldırdım daha çabuk soğuması için. Zira tatlı sıcak şerbet soğuk olması lazım dikkat edin.
Şekerpareler kızarınca çıkartılır ve 1-2 dakika sonra soğuk şerbet üzerlerine farklı başka dökülür ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
Tatlı şerbetini çekince servise alınır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .