Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için)
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı
Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım)
Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu (Kapatmaya yakın)
Üzeri için;
Ayırdığınız yumurta sarısı
Antep fıstığı

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.
Şerbet gereçlerini tencereye koyup karıştırın.
Ocağın üzerine koyup kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara alın.
Bu ortada tatlının hamurunu hazırlayın.
Un ve ayırdığınız bir yumurta sarısı hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın.
Elinizle karıştırıp azar azar un ek ederek yoğurun.
Hamurdan kesimler kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine fındık batırıp yumurta sarısı sürüp.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.
Şerbetini çektiğinde soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst