Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağ yada margarin
1 yumurta (sarısı üzerine)
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbet soğuk olacağı için evvel şerbeti kaynamaya bırakıyoruz.
Hamur için kabartma tozu ve un hariç tüm gereçler kaba alınıp yoğurulur.
Az az un eklenir ve kabartma tozu koyulur.
Form verilip yumurta sarısı üzerine sürülüp, isteğe bağlı fındık badem koyulur 180 derecede pişirilir.
Fırından alınca birinci sıcaklığı geçtiğinde soğuk şerbeti dökülür.
125 gram tereyağ yada margarin
1 yumurta (sarısı üzerine)
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbet soğuk olacağı için evvel şerbeti kaynamaya bırakıyoruz.
Hamur için kabartma tozu ve un hariç tüm gereçler kaba alınıp yoğurulur.
Az az un eklenir ve kabartma tozu koyulur.
Form verilip yumurta sarısı üzerine sürülüp, isteğe bağlı fındık badem koyulur 180 derecede pişirilir.
Fırından alınca birinci sıcaklığı geçtiğinde soğuk şerbeti dökülür.