Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (bir tanede sarısı üstüne)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 buçuk su bardağı un
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak.
Tüm gereçleri yoğuruyoruz.
Daha sonra şekillendirip yumurta sarısını da sürüyoruz çatallada çizikler atıyoruz.
170 derece fırında pişiriyoruz.
Soğuk şerbeti döküyoruz.
Dolapta en az 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (bir tanede sarısı üstüne)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 buçuk su bardağı un
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak.
Tüm gereçleri yoğuruyoruz.
Daha sonra şekillendirip yumurta sarısını da sürüyoruz çatallada çizikler atıyoruz.
170 derece fırında pişiriyoruz.
Soğuk şerbeti döküyoruz.
Dolapta en az 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı