Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1, 5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
Yumurtayı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
İrmik ,vanilya ve kabartma tozunuda ekliyoruz düzgünce karıştırıp kulak göğsü haline gelene kadar unu ekliyoruz.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biçim veriyoruz.
Şerbetini ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Şeker paremizi 180 dereceye ayarlayıp fırına sürüyoruz.
Çıkan sıcak şekerpareye soğumuş şerbeti döküyoruz.
Üzerine hindistan cevizi isterseniz fıstıkta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. .
 
Geri
Üst