Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1, 5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
Yumurtayı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
İrmik ,vanilya ve kabartma tozunuda ekliyoruz düzgünce karıştırıp kulak göğsü haline gelene kadar unu ekliyoruz.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biçim veriyoruz.
Şerbetini ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Şeker paremizi 180 dereceye ayarlayıp fırına sürüyoruz.
Çıkan sıcak şekerpareye soğumuş şerbeti döküyoruz.
Üzerine hindistan cevizi isterseniz fıstıkta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. .
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1, 5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
Yumurtayı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
İrmik ,vanilya ve kabartma tozunuda ekliyoruz düzgünce karıştırıp kulak göğsü haline gelene kadar unu ekliyoruz.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biçim veriyoruz.
Şerbetini ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Şeker paremizi 180 dereceye ayarlayıp fırına sürüyoruz.
Çıkan sıcak şekerpareye soğumuş şerbeti döküyoruz.
Üzerine hindistan cevizi isterseniz fıstıkta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. .