Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (2.5 -3 su bardağı kadar)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için evvel şerbeti yapmayla başlıyoruz.
Şeker ve suyu uygun bir kaba alarak pişirmeye başlıyoruz.
Kaynayınca limonu ek ediyoruz.
5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Hamuru için bir kaba un ve 1 yumurta sarısı hariç bütün gereçleri alıyoruz unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurdan cevizden büyük kesimler alıp elimizle hal veriyoruz tepsiye diziyoruz.
Ben oval yaptım isterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çatalla çizik atıyoruz.
Toplamda 20 adet tatlı çıkıyor.
Evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
Ben ayrıyeten fıstıkla süsleyerek servis yaptım.
 
Geri
Üst