AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı (Margarin)
2 adet yumurta ( 1 inin sarısı ayrılacak)
1 paket kabartmatozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı sıvı yağımızı yumurtamızı irmiğimizi pudra şekerimizi ve kabartmatozumuzu karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Hamurumuz kulak göğsünden biraz daha yumuşak olsun.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yuvarlayıp çok az yassılaştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Önceden ayırdığımız yumurtanın sarışını çırpalım ve şekerparelerin üzerine sürelim.
Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derece fırına atalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız fırındayken şerbetimizi yapalım.
Tatlımız fırından çıktıktan sonra ikisi de ılık bir formda şerbetimizi dökelim şerbetini çektikten sonra servis edelim.Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst