AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı irmik
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Şerbet için;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon (şerbet ılık tatlı sıcak olucak)

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım.
Daha sonra bir kapta margarin, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım .
Daha sonran kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Şekil verip tepsiye dizelim .
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim (ben yumurta sarısına biraz vanilin ekliyorum bu sayada yerken yumurta kokusu olmuyor)
Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Üstü biraz fazla kızarmış olsun ancak yanmasın dikkat edin.
Pişen şekerparenin birinci sıcaklığı çıkınca ılıyan şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst