AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un (kontrollü)
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
5-6 damla limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi yapalım.Şerbeti kaynatıp bir kenara alalım.
Şekerpare hamuru için gerekli olan un hariç tüm materyalleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın.
Ardından ununu da azar azar ek ederek ele yapışmayan, cıvık olmayan bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın.
Yağlanmış tepsiye oval formunu vererek dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin.
Fansız ayar kullanın, pişme mühleti fırınınızın performansına nazaran değişebilir bu nedenle denetimli pişirin.
Ardından fırından şekerparelerinizi alın.
Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin.
Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu biçimde azaltmış olursunuz.
Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin.
En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst