Şekerpare

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbet için;
3,5 su bardağı su
3 bardak şeker
Limon

Şekerpare Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabının içerisine şekerparenin sıvı gereçlerini koyuyoruz.
Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
İstediğimiz biçimi vererek tepsiye diziyoruz.
Üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, yaklaşık 25 -30 dakika pişirelim.
Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun ).
 
Geri
Üst