SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbet için;
3,5 su bardağı su
3 bardak şeker
Limon
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içerisine şekerparenin sıvı gereçlerini koyuyoruz.
Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
İstediğimiz biçimi vererek tepsiye diziyoruz.
Üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, yaklaşık 25 -30 dakika pişirelim.
Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun ).
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbet için;
3,5 su bardağı su
3 bardak şeker
Limon
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içerisine şekerparenin sıvı gereçlerini koyuyoruz.
Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
İstediğimiz biçimi vererek tepsiye diziyoruz.
Üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, yaklaşık 25 -30 dakika pişirelim.
Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun ).