AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare (Tam Ölçülü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şekerpare (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
3 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Üzeri için
Fındık yahut fıstık

Şekerpare (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Benim en sevdiğim tatlılardan biri gelen ve yiyen tüm konuklarım çok beğendi. Katiyetle tavsiye ederim
Öncelikle yumurta ve tereyağını karıştıralım.
Daha sonra pudra şekerini ekleyelim. İrmiği de ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince biçimini verelim.
Ceviz büyüklüğünde hal verdikten sonra ayırdığımız yumurtanın sarısını üzerine sürelim.
Daha sonra fındıklarını üzerine dizelim. Nar üzere kızarana kadar pişirelim.
O sırada şerbetimizin materyalini karıştırıp rengi sarı olana kadar kaynatalım yaklaşık 15 dk kadar.
İlk sıcaklığı çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbetini dökelim.
1 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet bal şeker olsun.
Şekerpare (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst