AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare (Tam Olculu Tarif)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare (Tam Olculu Tarif) Tarifi İcin Malzemeler

*125 gr oda sıcaklığında margarin
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı irmik
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 cay kaşığı kabartma tozu
*1 cay kaşığı karbonat
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı uzerine surulecek)
*3 5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*NOT (Karbonat hem daha kıyır kıyır olmasını hemde renginin daha guzel olmasını sağlıyor)

ŞERBETİ İCİN


*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*45 damla limon suyu

UZERİ İCİN


*Toz antep fıstığı yada hindistan cevizi
*Bu malzemelerden 34 tane cıkıyor

Şekerpare (Tam Olculu Tarif) Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetimiz soğuk olacağı icin once o yapılır
*Su ve şeker bir tencereye alınıp kaynayıncaya kadar yuksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk kaynatılır Ocaktan almadan 4 dk once limon suyu ilave edilir
*bırakılır
Hamur malzemesi icindeki herşey 1 yumurtanın sarısı haric puruzsuz oluncaya kadar yoğrulur (Un miktarının once 3 5 su bardağı ilave edilir geriye kalan 2 yemek kaşığı kontrollu ilave edilsin)
*Hamurumuzdan cevizden kucuk parcalar kopartılıp oval şekil verilir
*Tum malzeme bittikten sonra uzerlerine yumurta sarısı surulup, catalla cizik atılıp yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırından cıkar cıkmaz soğuk şerbet dokulur
*5 dk sonra bir kaşık yardımıyla şerbetten uzerlerine birer kaşık gezdirilir
*1 saat dinlendikten sonra servis edilir
 
Geri
Üst