Şekerpare Pastane Usulü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerpare Pastane Yolu Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta 1 nin sarisi üzerine
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
200 gram yumuşak margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından biraz fazla un
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Şekerpare Pastane Yöntemi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbet hazırlanışı için şu şeker tencerede karıştırılıp ocağa alınır kaynadıktan 10 dakika sonra limon sıkılır bir süre daha kaynatılır.
Hamur hazırlanışı yumurta margarin şeker irmik kabartma tozu vanilya karıştırılır un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayan kıvamlı hamur elde edilir.
Yağlı kağıt üzerine ceviz kadar modüller koparılıp verev yuvarlanır çatalla bastırılarak biçim verilir yumurta sarısı sürülür evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek 25-30 dakika fırınınızın durumuna nazaran pişirilir.
Şerbet sıcak fırından çıkan şekerpare ilikken şerbeti verilir ikisi sıcakken verilirse hamur olur ben biraz kıtır sevdiğim için şerbeti de bir tık ılık seviyorum.
Şerbeti dökülen şekerparenin üzeride kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanılır şerbeti çekince servis tabağına alabilirsiniz yapacaklara şimdiden afiyet olsun .
 
Geri
Üst