AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerpare (Efsane Lezzetiyle)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şekerpare (Efsane Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Şekerpare (Efsane Lezzetiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şeker, su iyice karıştırılıp kısık ateşte 30 dakika kaynatılır. Ocaktan almaya 5 dakika kala limon suyu damlatılıp ocaktan alınır ve şerbet soğumaya bırakılır.
Hamur için tereyağ ve şeker iyice çırpılır daha sonra diğer malzemeler katılıp ele yapışmayan hamur yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilip tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizikle atılır 170 derece fırında 30 dakika pişirilir. ( kontrollü pişirin lütfen).
Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür. Şerbet çekince üzeri süslenerek servis edilir.
Pastane usulü şekerparemi denemeyen kalmasın şekerparenin ve şerbetin ölçüsü tam tarife bağlı kaldığınız takdirde çok güzel sonuç alırsınız.
Hazırlaması çok kolay ve pratik bi tatlı bi o kadar de lezzetli. tatlınızı yarım saat kadar dinlendirmeyi unutmayın şerbetini çeksin ve soğusun daha lezzetli oluyor
Şekerpare (Efsane Lezzetiyle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst