Şekerpare (Cevizli) Tanımı İçin Malzemeler
200 gram yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı sirke (üzüm yahut elma)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 su bardağı kadar un
Badem yahut fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 limon dilimi
Şekerpare (Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet materyallerini bir tencereye alalım ve kaynatalım , soğumaya bırakalım.
Bütün gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
Elimizle toplar yapıp evvel süte sonra irmiğe bulayalım.
Tam ortalarına badem yahut fındık batırıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. Evvel şerbeti yapın ki, o evvelden soğusun.
Tatlı şerbeti çektikten sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!.
Şekerpare (Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı sirke (üzüm yahut elma)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 su bardağı kadar un
Badem yahut fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 limon dilimi
Şekerpare (Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet materyallerini bir tencereye alalım ve kaynatalım , soğumaya bırakalım.
Bütün gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
Elimizle toplar yapıp evvel süte sonra irmiğe bulayalım.
Tam ortalarına badem yahut fındık batırıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. Evvel şerbeti yapın ki, o evvelden soğusun.
Tatlı şerbeti çektikten sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!.
Şekerpare (Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı