SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Şekerli Ve Çikolata Dolgulu Mayasız Hamur (Bomba Kadar Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker,
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 er paket vanilya kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Dolgusu İçin Kaç Tane Yapmak İsterseniz
Sütlü yahut bitter çikolata
Açmak İçin
Yarım su bardağı un
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Üzerine Serpmek İçin
Pudra şekeri
Şekerli Ve Çikolata Dolgulu Mayasız Hamur (Bomba Kadar Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabının içerisine yumurta, tuz, yoğurt kabartma tozu bir kaç damla limon sıkılarak köpürtülür düzgünce çırpılır, vanilya ve un yavaş yavaş konularak orta kıvamlı bir hamur elde edilir, duruma nazaran 10, 15 dakika bekletilir.
Bekletilen hamurun yarısı tezgah üzerine biraz un serpilerek oklava yardımıyla 1 santimetre kalınlığında açılır istediğiniz biçimde modüller çıkararak bol ve ısıtılmış yağ içerisinde, artlı, önlü kızartılır.
Başka yarısını ise yeniden tıpkı halde açıp ortalarına birer tablet çikolata gelecek formda yerleştirilip üzerini başka yarısıyla kapatılır bardakla kesilir.
Birebir halde kızartılır servis tabağına alınır, üzerine çokça pudra şekeri serpilerek afiyetle yenilir (Çikolata da sürülebilir) Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Not: Çabuk kızarıyor çok dikkatli bir halde hareket etmek lazım ben fotoğraf da çektiğim için birazcık fazla kızarttım.
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker,
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 er paket vanilya kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Dolgusu İçin Kaç Tane Yapmak İsterseniz
Sütlü yahut bitter çikolata
Açmak İçin
Yarım su bardağı un
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Üzerine Serpmek İçin
Pudra şekeri
Şekerli Ve Çikolata Dolgulu Mayasız Hamur (Bomba Kadar Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabının içerisine yumurta, tuz, yoğurt kabartma tozu bir kaç damla limon sıkılarak köpürtülür düzgünce çırpılır, vanilya ve un yavaş yavaş konularak orta kıvamlı bir hamur elde edilir, duruma nazaran 10, 15 dakika bekletilir.
Bekletilen hamurun yarısı tezgah üzerine biraz un serpilerek oklava yardımıyla 1 santimetre kalınlığında açılır istediğiniz biçimde modüller çıkararak bol ve ısıtılmış yağ içerisinde, artlı, önlü kızartılır.
Başka yarısını ise yeniden tıpkı halde açıp ortalarına birer tablet çikolata gelecek formda yerleştirilip üzerini başka yarısıyla kapatılır bardakla kesilir.
Birebir halde kızartılır servis tabağına alınır, üzerine çokça pudra şekeri serpilerek afiyetle yenilir (Çikolata da sürülebilir) Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Not: Çabuk kızarıyor çok dikkatli bir halde hareket etmek lazım ben fotoğraf da çektiğim için birazcık fazla kızarttım.