Şekerli Tahinli Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekerli Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
İçine;
2,5 su bardağı tahin
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı
İster susam ister çekilmiş ceviz

Şekerli Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabın içine ılık sütümüzü,suyu, şekeri ve mayamızı koyup karıştırıyoruz ve 5 dk mayamızın etkinleşmesini bekliyoruz.
Ardından sıvı yağı ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve ağzını kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için tahini ve şekeri karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu hafif unladığımız tezgaha alıp biraz yoğuruyoruz ve 2 büyük kesime bölüyoruz ve bir kesimini hafif unlayarak büyükçe ve ince açıyoruz.
İçine tahini sürüyoruz ve alttan çeke çeke döndürüyoruz ve hamurun ortasına kadar getiriyoruz .
Sonra kesiyoruz ortadan ve kestiğiniz kısmı büyüte büyüte koparmadan zıt zıt hareketlerle yuvarlıyoruz.
Büyüyen hamuru tekrar ortadan kesiyoruz .
İkisini de gül formuna getiriyoruz, birebir süreci öteki hamurlarada yapıyoruz resimdede gösteriyorum inşallah anlatabilmişimdir.
Bu biçimde öbür hamurmuzu da bu türlü yapıyoruz .
Çöreklerimizi bu türlü hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz ve üzerine elimizle yeterlice bastırıyoruz.
Üzerine yumurtanın sarısısını sürüyoruz ve ben susam koydum siz cevizde koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Çöreklerimiz hazır mis üzere içi kat kat pastanedekiler üzere bir çörek oluyor şimdiden afiyet bal şeker ve şifa olsun fotoğraflarınızı bekliyorum

Şekerli Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst