AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şekerli İçeceklere Yasak Geldi!

haberci

Yeni Üye
Obezite namına tarihe geçecek bir karar İngiltereden geldi New York'un afiyet komisyonu vali Michael Bloomberg'in şehirde yüksek şekerli içeceklere yasak getirilmesiyle ilgili tasarısını kabul etti
Yeni yasağa tarafından, restoranlarda, fastfood büfelerinde, sinemalarda ve stadyumlarda yüksek şekerli içecekler satılamayacak Lakin marketlerde diyet içecekler ve yüzde 70i ya da daha fazlası saf meyve suyu olan içeceklerin satılması serbest olacak
Bu yasak içecek sektörü kadar büyük tepki görse ve sektörü milyon dolarlık lobi faaliyetlerine yöneltse de, obezite adına savaş için yasağın yürürlüğe girmesi engellenemedi *

Bu konuda alınan karar gerçekten de obeziteyle mücadele adına önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Yüksek şekerli içeceklerin tüketiminin kısıtlanması, obezite ve diğer sağlık sorunlarının azaltılmasına yardımcı olabilir. Özellikle fast food restoranları, sinemalar ve stadyum gibi yerlerde bu tür içeceklerin satışının yasaklanması, insanların daha bilinçli seçimler yapmalarını teşvik edebilir. Ayrıca, yasak kapsamında diyet içecekler ve saf meyve sularının serbest bırakılması da daha sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesini teşvik edebilir.

Tabii ki, bu tür yasaklar genellikle tartışmalara neden olur ve sektörde tepkilere yol açabilir. Ancak, uzun vadede toplumun genel sağlığı için alınan önlemler önemlidir. Ayrıca, diğer ülkelerin de benzer adımlar atarak obezite ve sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye çalıştığını görmek de olumlu bir gelişmedir.

Sonuç olarak, obeziteye karşı mücadelede alınan bu tür önlemlerin toplum sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bu tür adımların sayesinde obezite ve obeziteyle ilişkili diğer sağlık sorunlarıyla daha etkili bir şekilde mücadele edilebilir.

Geri