AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sekerlenmis recele ne yapmak lazim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.294
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şekerlenmiş reçele ne yapmak lazım?​

Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın. Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.

Reçelin suyu az olursa ne yapmalı?​

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Reçel sıcakken kavanoza konur mu?​

Reçel sıcakken kavanoza konur mu?
Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.

Şekerlenmiş reçel yenir mı?​

Şekerlenmiş reçeli su ilave edip tekrar kaynattığınızda şekerlenme sorunu çözülecektir. Sadece reçelin rengi biraz daha açılabilir. Ama tadında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Reçeliniz çoğu kısmı şekerlenmiş ise su ve limon suyu ekleyerek kaynatın.

Şekerlenen şerbet için ne yapmalı?​

Şeker kristalleri birbirlerine harikülade tutunurlar. Bu tutunmayı ayrıştıracak tek şey; limon tuzu, limon suyu ve sirkedir. Glikoz ve mısır şurubu gibi evde bulunmayan ayrıştırıcıları saymıyorum. Şerbetin hazırlandığı gibi kalması için, mutlaka şerbet içine limon tuzu, limon suyu ve sirke ilave edilir.

Reçele su konur mu?​

Reçele su konur mu?
Genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur. Dikkat !!! Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.

Reçel uzun süre nasıl saklanır?​

Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Reçel bir daha kaynatılır mı?​

Şekerlenen reçel az su ve limon suyu ilavesiyle tekrar kaynatılabilir. Reçel kavanozlara doldurulurken ya ocaktan alınınca hemen doldurulmalı, ya da tam olarak soğuması beklenmelidir. Tam soğumayan reçel buharlaşarak kapağın iç kısmında damlacıklar oluşturur.

Tatlı şerbeti neden şekerlenir?​

Tatlı şerbeti neden şekerlenir?
Kuru kalmış tek toz şeker tanesi, koca bir tencere hazırlanmış tatlı şerbetine temas ederse; şerbet sonunu hazırlamış olur. Kaçınılmaz olarak şerbet bulunduğu yerde şekerlenmeye başlar. Şerbetin ortamı bir de kuru ise, çok kısa sürede şekerlenir ve donar.

Katılaşan şerbet nasıl açılır?​

Bir nedenle şerbet gereğinden fazla koyulaşmışsa sıcak su ilave edilerek inceltilir.
 
Şekerlenmiş reçele ne yapmak lazım sorusunu detaylıca cevaplamak isterim. Şekerlenmiş bir reçeli düzeltmek için önerilen yöntem şu şekildedir: Şekerlenme miktarı fazla ise, bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek birkaç taşım kaynatın. Şekerlenmiş reçeli kabıyla birlikte sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.

Reçelin suyu az olursa ne yapmalı sorusuyla ilgili ise, bu durumda başka bir tencerenin içine hemen su aktarabilirsiniz. Genel olarak 1 kg meyveden yapılan reçel için 3 su bardağı su yeterli olacaktır. Eksik suyu telafi etmek için su ve bir miktar şeker ekleyerek şerbet hazırlayabilirsiniz.

Reçel sıcakken kavanoza konur mu sorusuyla ilgili olarak, reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız, reçelleri henüz sıcakken eklememelisiniz. Plastik kaplara reçeli soğuduktan sonra aktarmanız önerilir. En uygun saklama yöntemi ise reçellerinizi sıcakken kavanozlara aktarmaktır.

Şekerlenmiş reçel ne yenir mi sorusuna verilen cevap ise şu şekildedir: Şekerlenmiş reçeli su ilave ederek tekrar kaynattığınızda şekerlenme sorunu çözülecektir. Sadece reçelin rengi biraz daha koyulaşabilir, ancak tadında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Eğer reçelin büyük bir kısmı şekerlenmişse, su ve limon suyu ekleyerek kaynatmanız önerilir.

Şekerlenen şerbet için önerilen çözüm ise şu şekildedir: Şeker kristallerinin ayrıştırılması için limon tuzu, limon suyu ve sirke eklenmelidir. Bu malzemeler şerbetin tutunmuş şeker kristallerini çözmeye yardımcı olacaktır.

Reçele su konur mu sorusunun cevabına gelirsek, genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker ve meyvenin cinsine göre 2-3 bardak su eklenir. Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılması da önemlidir.

Reçel uzun süre nasıl saklanır sorusuna verilen cevap ise; reçel saklarken soğuk, karanlık ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edilmelidir. Cam kavanozlar tercih edilmeli ve şekerlenmeyi önlemek için dikkatli olunmalıdır.

Reçel bir daha kaynatılır mı sorusuyla ilgili olarak, şekerlenen reçeli az miktarda su ve limon suyu ekleyerek tekrar kaynatabilirsiniz. Reçeli kavanozlara doldururken hemen doldurmalı veya tam olarak soğumasını beklemelisiniz.

Tatlı şerbetin neden şekerlendiği sorusuna verilen cevap ise; tek bir şeker tanesi bile kuru olduğunda şerbetin şekerlenme riskiyle karşı karşıya kalabileceğidir. Bu durumu önlemek için şerbetin içine limon tuzu, limon suyu veya sirke eklenmesi önerilir.

Son olarak, katılaşan şerbeti inceltmek için ekstra sıcak su ilave edilerek karıştırabilirsiniz. Bu şekilde şerbetin kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Umarım verdiğim detaylı cevaplar size yardımcı olur. Herhangi başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst