AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sekerlenmis recel yenir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şekerlenmiş reçel yenir mi?​

Eğer büyük bir bölümü şekerlendiyse, yeniden kaynatma aşamasında daha fazla su ve 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu eklenmelidir. Şekerlenmeye karşı sıcak etkili olduğundan dolayı belirtilen yöntemlerle şekerlenen reçelleri atmadan, tüketmeye devam edebilirsiniz.

Reçelin kaynağı nedir?​

Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır.
Reçel bozulursa ne yapılır?
Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın.
Şekerlenmiş reçeli ne yapmak lazım?
Şekerlenmiş reçeli bir tencereye dökün. Daha sonra reçelinizin miktarına uygun olarak biraz su ekleyip tekrar kaynatmaya başlayın. Şekerlenmiş reçeli su ilave edip tekrar kaynattığınızda şekerlenme sorunu çözülecektir. Sadece reçelin rengi biraz daha açılabilir.

Katılaşmış reçel nasıl açılır?​

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Reçelin Şekerlenmemesi için ne yapmak gerekir?​

Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz. Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır.
Şekerlenmiş reçel nasıl eski haline gelir?
Şekerlenmiş reçeli su ilave edip tekrar kaynattığınızda şekerlenme sorunu çözülecektir. Sadece reçelin rengi biraz daha açılabilir. Ama tadında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Reçeliniz çoğu kısmı şekerlenmiş ise su ve limon suyu ekleyerek kaynatın.
Ekşiyen reçel yenir mi?
Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.
Tahta kaşık kullanmıyorsunuz Eğer metal kaşık kullanırsanız metalin içinde bulunan maddeler nedeniyle reçel tepkimeye girebilir ve yapısı bozulabilir. Bu da onun raf ömrünü etkileyerek erken bozulmasına ve küflenmesine sebep olur.
 
Geri
Üst