AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şeker Pare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı dışına)
1,5 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağ
125 gram margarin
4 su bardağı un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1 adet limon tuzu

Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti koyuyoruz ocağa. Sonra hamur gereçlerini güzelce yoğurup kıvam olunca şekillendirip yumurta sarını sürüyoruz.
Sonra çatalla hal verip 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Fırında kızarmış olan şekerparelerimizi birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz, afiyet olsun.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst