AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şeker Pare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler

2 yuvarlak tepsi çıkıyor küçük yaparsanız
200 gram margarin yumuşak olucak
1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı toz badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 yumurta
500 gram un (4 su bardağı)
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Bir kase fındık
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Tatlının yapılışı
Tencereye şekeri suyu ek edin şeker eriyesiye karıştırın ocağa alın şerbet kaynadıktan sonra altını kısın limonu içine ek edin 15 dakika kaynatın ocaktan alın soğusun.
Karıştırma kabına öncelikle yumuşak yağı pudra şekeri ilave edin, krema olana kadar karıştırın.
Daha sonra bütün malzemeyi ek edin elinizle yoğurun kulak göğsü yumuşaklığında olucak.
Unu kendiniz ayarlayın her un farklı oluyor (Her un farklı oluyor dikkatli ek edin kulak göğsü yumuşaklığında olucak kıvamı yoğurduğunuz)
Tatlıdan cevizden biraz büyük kesimler yapın yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
Üzerine fındık batırın ve üzerine yumurta sarısı sürün, evvelce ısıttığınız 180 dereceli fırına koyun.
Üzeri nar üzere kızarınca fırından çıkarın 40 dakika felan pişiyor denetimli pişirin.
Tatlınız ılık olunca soğuk şerbeti dökün, şerbeti çekince servise hazır tatlınızı en az 4 saat dinlendirin.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst