AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şeker Pare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (oda ısısında)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu ek ederek kaynatalım.
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
Tüm gereçleri bir kapta karıştıralım yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Küçük bir halde yuvarlak biçimlerde yuvarlayalım (istediğiniz form verebilirsiniz).
Benim hamurumdan 24 adet çıktı.
Yuvarladıktan sonra fırına alıp 20 dk pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim şerbette soğuduktan sonra üzerine döküp biraz çekmesini bekleyelim.
Afiyet olsun

Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst