Seker pancarindan seker nasil ayrilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker pancarından şeker nasıl ayrılır?​

Difüzör ters akım prensibine göre çalışır. Şekeri alınmış kıyım (pancar posası) çıkışından, sıcak su ve prese suyu 70-75 ºC da girer. Kıyım baş taraftan girer. Kıyım içindeki şekeri çözen sıcak su ve prese suyu difüzörün kıyım giriş tarafındaki süzgeçten ham şerbet olarak sistemden çıkar.

Şeker Fabrikasında şeker nasıl yapılır?​

Şerbetin içindeki su buharlaşırken, sakkarozun yaklaşık yarısı da çekirdek kristallerin çevresinde kristalleşir. Bir santrifüj makinası kristalleri geri kalan şuruptan ayırır. Bu rafine şeker olarak adlandırılır. Şurup üç kere daha bu işlemden geçer her bir işlemde daha az kaliteli şeker üretilir.
Şeker Pancarından şeker üretiminin fabrikasyon aşamalarını ise kısaca şu şekilde özetleye biliriz.
Sıvı şeker nasıl yapılır?
ŞEKER pancarından elde edilen kristal toz şekerin arı suyla eritildikten sonra pastörize edilmiş hali 1, 3 ve 7 litrelik şişelerde satışa sunuldu. Bir kilogram toz şekerle eşdeğer olan bir litre sıvı şeker, toz şekerin kullanıldığı her yerde kullanabiliyor. Çay ve kahve gibi içeceklere de damla olarak ekleniyor.
Kristal şekeri nasıl yapılır?
- Beherin içine 1 bardak su ve 3 bardak şeker boşaltalım ve karışımı ısıtalım.
- Şeker eriyip kaynadıktan sonra karışımı ısıtıcıdan alalım ve 15 dk soğumaya bırakalım.
- Tabağa bir miktar şeker koyalım.
- Soğuyan şekerli su karışımını diğer behere aktaralım ve içine 5-6 damla gıda boyası damlatalım.

Sıvı şeker nerelerde kullanılır?​

Bir kilogram toz şekerle eşdeğer olan bir litre sıvı şeker, toz şekerin kullanıldığı her yerde kullanabiliyor. Çay ve kahve gibi içeceklere de damla olarak ekleniyor.

Torku sıvı şeker nedir?​

torku tarafından yıllar önce türkiye’de ilk defa piyasa sürülen şeker türüdür. bir damlası bile yoğun tat veren sıvı şekerler daha çok tatlıların şerbetinde kullanılıyor. Torkunun ürettiği sıvı şekerdir, bilinenin aksine çaya, kahveye koymalık şeker değildir. Bu bildiğin tatlı şerbetidir.
Kristalize şeker deneyi yapılışı: Şeker parçaları şişlere yapışana kadar karıştırın. Daha sonra tahta şişleri kağıdın üzerine yatırın. Tahta şişlerin üzerindeki şekerin kuruması için bu şişleri kağıdın üzerinde 1 gece bekletin. Kristalize şeker deneyinin ikinci aşaması ertesi gün başlıyor.
 
Geri
Üst