AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seker koymadan cilek receli nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker koymadan çilek reçeli nasıl yapılır?​

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdekleri çıkarılmış hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine alın.
- 10-15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
- Yumuşadıklarında suyla birlikte blenderdan geçirin.
- Çileklerin yeşil saplarını çıkarın.

Şeker ilavesiz çilek reçeli nasıl yapılır?​

Şeker İlavesiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Elma suyu kaynatılır. Biraz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte alınır (kıvam alması için) Üzerine yıkanıp, suyu süzülmüş çilekler ve ½ su bardağı pekmez ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Çünkü içeriğinde işlenmiş şeker yok, bunun yerine doğal elma suyu ve pekmez var.
Sıvı olan reçel nasıl koyulaştırılır?
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
Şekersiz Çilek Reçeli Olur mu?
Çilek tohumlarına da çok benzeyen chia tohumu, reçele kıvam veriyor. İçerisinde ilave sofra şekeri olmayan, meyvenin şekeriyle hazırladığımız şekersiz çilek reçeli elma suyuyla da yapılabilir.

Çilek Reçeli erimemesi için ne yapılır?​

Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın. Limon tuzu reçelin daha uzun süre bozulmamasını sağlar.

Çilek Reçeli neden erir?​

Yenilmeyecek Duruma Gelen Meyveleri Değerlendirmek Bu tarz meyveler reçel yaparken parçalanır, erir ve arzu ettiğiniz kıvamda olmayabilir. Bu nedenle düşündüğünüzün tam aksine taze, kabukları diri olan meyveleri tercih etmelisiniz.
Çilekli diyet reçeli için elma suyu derin bir tencereye alınır ve kıvam alana kadar kaynatılır. Elma suyu kaynatılırken çilekler başka bir kabın içerisine alınarak temizlenir. Temizlenmiş olan çilekler istek doğrultusunda kesilerek ya da bütün olarak elma suyunun içerisine pekmez ile birlikte atılır.
Şeker hastaları için vişne reçeli nasıl yapılır?
Diyabetik-Şekersiz Vişne Reçelinin Hazırlanışı Kıvam almaya başladığında saplarını ve çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye alın. Elma suyu ile birlikte kaynayan meyvelere pekmez ve çay kaşığının uzuyla limon tuzu ilavesini yapın. Kısık ateşte pişen reçel kıvamını aldığında ocağı kapatın.
Reçelin suyu fazla olursa ne yapmalı?
 
Geri
Üst