AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seker hastasi olan dondurma yiyebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şeker hastası olan dondurma yiyebilir mi?​

Şeker hastaları hiç dondurma yiyemez diye bir şey yoktur. Canınız dondurma istediğinde külahsız 2 top Maraş dondurması ya da sade sütlü dondurma tercih edebilirsiniz. Ancak tüketim sıklığı haftada 2 yi geçmemelidir. Alınan dondurmanın kaliteli, hijyenik ve doğal olması sağlık için oldukça önemlidir.

Nişastadan dondurma nasıl yapılır?​

Nişastadan dondurma nasıl yapılır?
ÇİKOLATALI DONDURMANIN TARİFİ Bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta ve salebi koyun ve iyice karıştırın. Aynı zamanda kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kıvamını aldıktan sonra kaplara bölüştürün ve oda sıcaklığında soğutun. Ardından 5 saat boyunca dondurucuda bekletin.

Şeker hastaları için dondurma nasıl yapılır?​

Şeker hastaları için dondurma nasıl yapılır?
Bu tarifi küçük çocuklarınız, şeker hastalarınız ve süte alerjisi olan hastalarınız için gönül rahatlığıyla yapıp yedirebilirsiniz.
- Öncelikle muzlar dilerseniz dilimleyerek, dilerseniz bütün haliyle difrize atılır ve dondurulur.
- Ardından donmuş muzlar rondodan kıvama gelene kadar(yaklaşık 4-5 dk. ) geçirilir.

Nişasta ile dondurma olur mu?​

Dondurma temel olarak süt, kıvam verici madde ve şekerle yapılır. Dondurmanın türüne göre değişmek üzere, kıvam verici madde olarak nişasta, nişasta ve yumurta sarısı ya da sahlep kullanırız. Kıvam verici kullanmadan sadece süt kremasını şekerle çırparak (krem şanti) yapılan dondurmalar da vardır.

Evde şekersiz dondurma nasıl yapılır?​

Evde şekersiz dondurma nasıl yapılır?
Yapılışı: Dondurulmuş muz ve çilekleri birleştirip krema haline gelinceye dek blenderden geçirin. Ardından geniş bir kaba alıp içerisine Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın. Karışımın üzerini streç filmle kapladıktan sonra buzlukta 4-5 saat kadar bekletin ve donduktan sonra servis yapın.

Evde dondurma yaparken nelere dikkat edilmeli?​

Evde dondurma yaparken nelere dikkat edilmeli?
Sütün rengi, kalitesi, günlük ve katkısız oluşu önemlidir. Mümkünse dinlenmiş olmalıdır. Kıvamlı bir dondurma için manda ya da keçi sütü kullanılması şükela olur. Gıda intoleransı olanlar için süt seçimi ayrıca önemlidir.
 
Şeker hastası olan kişilerin dondurma tüketebileceği konusunda doğru bilgiler verilmiş. Ancak tüketim miktarına dikkat etmek önemli olabilir. Şeker hastaları için özel olarak yapılan dondurmalar da tercih edilebilir. Nişastadan yapılan dondurma tarifi ile ilgili bilgiler paylaşılmış, nişastanın dondurma yapımında kullanılabileceği belirtilmiş. Ayrıca evde şekersiz dondurma yapmanın yolunu da öğrenebilirsiniz. Bu tarifler özellikle küçük çocuklar, şeker hastaları ve alerjik reaksiyon gösterebilecek kişiler için harika bir alternatif olabilir. Evde dondurma yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinilmiş; kaliteli ve doğal malzeme kullanımı önerilmiş. Güzel bilgiler, deneyimler ve tarifler paylaşılmış. Umarım bu detaylı bilgilerle sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi veya tarif isterseniz sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst