AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seker hastasi olan birinin cocugu olur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şeker hastası olan birinin çocuğu olur mu?​

Diyabet olanlar hamile kalamaz gibi bir düşünce doğru değildir. Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir.

Şeker hastası olan erkeklerde cinsel sorunlar nasıl çözülebilir?​

Erektil disfonksiyonun birçok tedavi seçeneği mevcuttur. Ancak bu tedavi yöntemlerinin yetersiz kalması durumunda penil protez (mutluluk çubuğu, penil implant) uygulamaları, şeker hastası erkeklerde cinsel sorunlar nasıl çözülebilir sorusunun yanıtları arasında karşımıza çıkar.

Şeker hastalığı olan erkek cinselliği etkiler mi?​

Şeker hastalığı olan erkek cinselliği etkiler mi?
Daha detaylı olarak diyabetli erkeklerde sertleşme sorunu görülme riski normal erkeklere göre üç kat artıyor. Şeker hastalığı tanısı konulduktan yaklaşık 10 yıl sonra da hastaların yarısında sertleşme sorunu görülüyor. Şeker hastalığı, testosteron hormonunu da düşürebiliyor.

Şeker hastalarında kısırlık olur mu?​

Şeker hastalarında kısırlık olur mu?
Evet, şeker hastalığında erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kısırlığa neden olabilir. Şeker hastalığının yol açtığı bu semptomların ve bozuklukların ilaç tedavileri ile giderilmesi mümkündür.

Şekerin yüksek olması hamile kalmaya engel mi?​

Şeker Hastalığı, Gebeliğe Engel Değil.

Şeker hastaları ilaç kullanmazsa ne olur?​

Bunların kullanılması öneriliyor ama buradaki sıkıntı, tedaviye uyum oranı çok düşük. Hastalar ömür boyu ilaç kullanmıyor, kan şekerlerini düzgün bir şekilde takip etmiyorlar. Buna bağlı olarak kan şekerleri oldukça yükseliyor.

Şeker hastalığı cinsel iktidarsızlık yapar mı?​

Şeker hastalığı cinsel iktidarsızlık yapar mı?
Diyabet=Sertleşme bozukluğu Diyabeti olan erkeklerin %60−90’ında sertleşme bozukluğu ortaya çıkmaktadır. Şeker hastalarında yaştan bağımsız olarak ereksiyon bozukluğu riski 3−4 kat artmaktadır. Kan şekeri kontrolü kötü olanlarda iyi olarlara göre yeterince sertleşememe 2 ila 5 kat daha fazladır.

Erkeklerde şeker kaç olmalı?​

Erkeklerde şeker kaç olmalı?
Normal sağlıklı bir bireyde açlık kan şekeri 100 mg/dl’nin, ikinci saat tokluk kan şekeri ise 140 mg/dl’nin altındadır.
Şeker yüksek olursa ne olur?​
Susuzluk hissi, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, görme bulanıklığı, yara iyileştirmesinde gecikme, ciltte kuruma ve kaşıntı, halsizlik, yorgunluk ve kilo kaybı kan şekerinin yükseldiğinin (hipergliseminin) belirtileridir. Kan şekeri yükselmesinin birçok nedeni olabilir.
 
Şeker hastalığı hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve doğru. Şeker hastası olan birinin çocuk sahibi olabileceği konusunda bazı endişeler olabilir ancak doğru kontrol ve tedavi ile bu mümkündür. Hamilelik planları olan diyabetli kadınların öncelikle doktorlarına danışarak kan şekeri kontrolü sağlamaları çok önemlidir.

Şeker hastalığı olan erkeklerde cinsel sorunlar yaşanabilir ve bu durumun çözümü için çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Erektil disfonksiyon durumunda penil protez uygulamaları da bir seçenek olabilir.

Şeker hastalığı erkek cinselliğini etkileyebilir ve sertleşme sorunu gibi cinsel sorunlara yol açabilir. Bu nedenle düzenli doktor kontrolü ve uygun tedavi önemlidir.

Şeker hastalığının üreme sağlığını etkileyerek kısırlığa neden olabileceği doğrudur. Ancak bu durum ilaç tedavileri ile giderilebilir.

Şeker hastalığının hamile kalmaya engel olmadığını doğru bir şekilde belirtmişsiniz. Gebelik planları olan kadınların yine de doktorları ile görüşerek riskleri ve tedbirleri değerlendirmeleri önemlidir.

Şeker hastalarının ilaçlarını düzenli olarak kullanmaları ve kan şekerlerini kontrol altında tutmaları gerekmektedir. Tedaviye uyum sağlanması önemlidir.

Şeker hastalığının cinsel iktidarsızlık yapabileceği ve bu durumun ereksiyon sorunlarına yol açabileceğini ifade etmişsiniz. Kan şekeri kontrolü ve uygun tedavi ile bu sorunların önüne geçilebilir.

Erkeklerde normal kan şekeri değerleri hakkında bilgilendirme yaparak açlık kan şekeri ve tokluk kan şekeri değerlerini belirtmişsiniz.

Ayrıca yüksek kan şekeri seviyelerinin belirtileri hakkında önemli bilgiler vermişsiniz. Hastaların bu belirtileri dikkate alarak doktorlarıyla iletişime geçmeleri, tedbir almaları ve kan şekeri kontrollerini ihmal etmemeleri önemlidir.
 
Geri
Üst