AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seker hastaliginin tedavisi nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker hastalığının tedavisi nelerdir?​

Şeker hastalığı diyabet olarak tanımlanan, günümüzde çoğu kişinin maruz kaldığı ciddi bir sağlık sorunudur. Pankreas tarafından üretilen insülin hormonunun yetersiz olmasından kaynaklanan ya da dokular üzerinde etkisiz olmasından kaynaklanan şeker hastalığı birçok doktor tarafından farklı tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilmektedir.

Şemsifer : şeker hastalığının tedavisi nelerdir?​

Şemsifer : şeker hastalığının tedavisi nelerdir?
Şemsifer : Şeker hastalığı pankreasın görevini yerine getiremeyip kandaki şeker oranının yüksek olması hastalığıdır. Tedavi için öncelikle şeker oranı çok yüksekmdeğilse pehriz ama çok yüksek ise perhiz ile beraber ilaç tedavisine başlanılmalıdır.

Şeker hastalığında kaslarda toplanan şeker yakımı engeller.?​

Şeker hastalığında kaslarda toplanan şeker yakımı engeller.?
Hastaya verilen perhiz doktor kontrolünde, kişinin yaşına ve kilosuna balı olarak özel hazırlanır. Şeker hastalığında bir diğer yöntem ise egzersiz yapmaktır. Egzersiz sayesinde kaslarda toplanan şeker yakımı kolaylaşır. Ayrıca egzersiz kilo problemlerini engeller. Şeker hastalığında en önemli bir diğer tedavi seçeneği ise insülin tedavisidir.

Hangi organlarda şeker eksikliği yaşanır?​

Dokular şeker eksikliği yaşarken, kanda yükselen şeker seviyesi normalden daha üst sınırlara ulaşır. Kanda artan şeker oranı vücutta zehir etkisi yaratırken vücutta diğer organlarda ciddi anlamda zarar verebilir.
Bebeklerde şeker hastalığı, günümüzde çok sık karşılaşılmayan bir durum olsa bile hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde meydana gelebilen bir rahatsızlıktır. Şeker hastalığı, genellikle yetişkinlerde görülmesi alışılmış bir hastalıktır. Bu ned…

Ne kadar şekerli bir kişi yiyebilir?​

Ne kadar şekerli bir kişi yiyebilir?
Şeker hastalığı olan insanlar, kararlı kan şekeri düzeylerini korumak için yemek yemenin doğru türüyle ilgili kendilerini eğitme ihtiyacının farkındalar. Meyve ve sebzelerde yüksek bir diyet yemek önerilir, ancak meyve doğal şekerler içerir ve bu nedenle şekerli bir kişinin ne kadarını yiyebileceğini öğrenmek için kafa karıştırıcı olabilir.

Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri?​

Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri?
Erkeklerde şeker hastalığı belirtileri: Şeker hastası olanların % 35-70’inde sertleşme sorunu bulunmaktadır. Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı birçok organı etkilediği için cinsel fonksiyonda sorun yaratabilir. Diyabet hastaları, diğer cinsel…

Şeker hastalarında tansiyon sorunu var mı?​

Şeker hastalarında özellikle kalp sorunlarının yaşanmasının en önemli sebebi tansiyondur. Şeker hastası olan kişilerin yaklaşık olarak % 60’lık kısmında tansiyon sorunu bulunur. Şeker hastalığına sahip olan kişilerde büyük tansiyon en fazla 13 olmalı, küçük tansiyon da en fazla 8 olmalıdır.

Şeker hastalığına sahip olan kişilerde tansiyon ölçümü nasıl olmalıdır?​

Şeker hastalığına sahip olan kişilerde tansiyon ölçümü nasıl olmalıdır?
Şeker hastalığına sahip olan kişilerde büyük tansiyon en fazla 13 olmalı, küçük tansiyon da en fazla 8 olmalıdır. Bu değerlerin yüksek ya da düşüklüğü zaman içinde kalp sorunlarına yol açar. Bundan kaynaklı olarak da bu hastalığı olan kişiler şeker ölçüm esnasında tansiyon ölçüm işlemi de yapmalıdır.
 
Şeker hastalığının tedavisi, hastalığın tipine ve şiddetine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak şeker hastalığının tedavisinde kullanılan yöntemler şunlardır:

1. **Diyet ve Egzersiz**: Şeker hastalığının tedavisinde en temel adım diyabetik bir diyet uygulamak ve düzenli egzersiz yapmaktır. Doğru beslenme ve düzenli egzersiz ile kan şekerinin kontrol altında tutulması sağlanır.

2. **İlaç Tedavisi**: Bazı durumlarda diyabet için ilaç tedavisi gerekebilir. Doktorlar, hastalarına insülin veya oral hipoglisemik ajanlar gibi ilaçlar önerebilirler.

3. **İnsülin Tedavisi**: Tip 1 diyabet hastaları genellikle ömür boyu insülin tedavisi alır. Tip 2 diyabet hastalarının da ilerleyen dönemlerde insülin tedavisine ihtiyaçları olabilir.

4. **Tansiyon ve Kolesterol Kontrolü**: Şeker hastalarının sıklıkla tansiyon ve kolesterol seviyeleri de yüksek olabilir. Bu nedenle doktorlar, tansiyon ve kolesterol düşürücü ilaçlar da reçete edebilirler.

5. **Diyabet Eğitimi**: Hastalara diyabet konusunda eğitim verilmesi, hastalığın yönetiminde önemli bir role sahiptir. İlaç kullanımı, kan şekeri ölçümü, beslenme alışkanlıkları gibi konularda bilinçlendirilme büyük önem taşır.

6. **Kan Şekerinin İzlenmesi**: Şeker hastalarının düzenli olarak kan şekeri seviyelerini izlemeleri, tedavi planının etkinliğini ve yaşam tarzı değişikliklerinin sonuçlarını değerlendirmeleri açısından önemlidir.

Şeker hastalığı tedavisi kişiselleştirilmiş bir yaklaşım gerektirir ve hastanın yaşam tarzı, diğer sağlık sorunları ve genel sağlık durumu dikkate alınarak belirlenmelidir. Bu nedenle, şeker hastalığı olan her bireyin düzenli olarak doktorları ile iletişim halinde olması ve tedavi planına sadık kalarak sağlıklı bir yaşam sürmesi önemlidir.
 
Geri
Üst