- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Şeker hastalığından kurtulmak için ne yapmalıyım?
ŞEKER HASTALARINDA İlaç yada insülin yapılmadığında ” kan şekeri kontrolü ” sağlamak mümkün değildir. ” Şeker Hastalığının yani Tip2 Diyabet Hastalığının bilinen “KALICI TEK TEDAVİSİ” METABOLİK CERRAHİ ( Transit Bipartisyon Yada Duodenal Swicth ) ameliyatları ile sağlanır.İnsülin direncinden kurtulmak için ne yapmalı?
Günlük 15 bin adım mükemmel, 10 bin adım yeterli olabilecek bir egzersiz. Bu da günde 1.5-2 saatlik yürüyüş demek. Yürüdükçe kaslardaki insülin reseptörleri eksprese olacak, hücre yüzeyine çıkarak kandaki aşırı insülini kullanacaktır. Yürüyün, yürüdükçe dışarıdan yapılan insülin ihtiyacının azaldığını göreceksiniz.
Insülini bırakmak mümkün mü?
Doğru ilaç kullanımı ve doğru beslenmeyle insülinin bırakılması kolaylıkla mümkün. Aşırı kilo, fazladan insülin ihtiyacı ve vücutta insülin direncinin artması demek. İnsülin direnci arttıkça insülinin etkisi azalır, bu da daha fazla insülin gereksinimi anlamına gelir.Şeker hastalığı geri çevrilebilir mi?
Diyetle birlikte yağlanma azalıyor ve pankreas yeniden düzgün bir şekilde çalışmaya başlıyor. Araştırma son altı yıl içinde Tip 2 diyabet teşhisi konulan hastalar üzerinde yapıldı. Daha uzun süredir Tip 2 diyabet hastası olanlarda, hastalığın geri çevrilemez hasara yol açtığı düşünülüyor.
İnsülin direnci tamamen geçer mi?
İnsülin direnci tedavisinde öncelikle bir kan testi yapılarak direnç seviyesi ölçülür. Direncin yüksek olduğu kişilerde 2-3 ay ya da en fazla 6 aylık tedavilerle seviye normale döndürülebilir. İnsülin direnci seviyesi normale döndüğünde de kilo vermenin önündeki engeller kalkmış olur.Şeker hastalığının tehlikesi var mı?
Diyabet ciddi bir hastalıktır, ancak uygun beslenme tedavisi, medikal tedavi, düzenli egzersiz ve diyabet eğitim ile sağlıklı, uzun bir yaşam sürebilirsiniz.