Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seker hastaligi uzmanina ne denir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.387
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şeker hastalığı uzmanına ne denir?​

Endokrinoloji Uzmanı tarafından da ilgili tetkikler yapılır, kontrol edilir ve tam tanılama gerçekleşerek yeniden Dahiliye Bölümüne yönlendirilirsiniz. Diyabet türü de hem Dahiliye hem de Endokrinoloji tarafından saptandıktan sonra yeniden Endokrinoloji servisine sevk edilmezsiniz.

Diyabet tedavi edilebilir mi?​

Diyabet tedavi edilebilir mi?
Yaygın kanaatin aksine Tip 2 diyabet tam şifa ile tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur. Ömür boyu diyabet ilacı kullanmak zorunda değilsiniz. Oysa ‘uzmanlar’, diyabet hastalarını önce ilaçlara, ardından da insülin iğnelerine ömür boyu mahkûm etmeyi tercih ediyor.

Diyabet hangi bölüme girer?​

Hastanın kan değerleri burada ölçülür ve hasta detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilir. Burada yapılacak işlemlerden sonra ise hastanın şeker tanısı tam olarak konulmuş olur. Buradan alınan sonuçlar ile hastaya ilaç tedavisi başlatılması için kararı yine iç hastalıkları uzmanı verir.

Diyabet Polikliniği ne demek?​

Diyabet Polikliniği ne demek?
Şeker hastalığı riski bulunan bireylerin tarandığı, tarama sonrası tespit edilen şeker hastalarının hekim tarafından tedavi ve takiplerinin yapıldığı polikliniktir.

Diyabet nasıl yok edilir?​

ŞEKER HASTALARINDA İlaç yada insülin yapılmadığında ” kan şekeri kontrolü ” sağlamak mümkün değildir. ” Şeker Hastalığının yani Tip2 Diyabet Hastalığının bilinen “KALICI TEK TEDAVİSİ” METABOLİK CERRAHİ ( Transit Bipartisyon Yada Duodenal Swicth ) ameliyatları ile sağlanır.

Şeker hapını aile hekimi yazar mı?​

Şeker hapını aile hekimi yazar mı?
Yeni Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki (SUT) düzenlemeye göre, bazı diyabet ilaçları endokrinoloji uzman hekimlerince ya da bu uzman hekim raporu ile tüm hekimlerce; üniversite ve eğitim ve araştırma hastanelerinde ise iç hastalıkları uzman hekimlerince ya da bu uzman hekim raporu ile tüm hekimlerce reçete edilebilecek.

Diyabet hastalığı nasıl bir hastalıktır?​

Diyabet, vücudunuzunda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.
 
Şeker hastalığı uzmanına "Endokrinoloji Uzmanı" denir. Endokrinoloji Uzmanı, diyabet gibi hormonal bozukluklarla ilgilenir ve hastaları ilgili tetkikler yaparak kontrol eder, tam tanılama yapar ve gerekli durumlarda diğer uzmanlara yönlendirir.

Diyabet tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tip 2 diyabet, doğru tedavi yaklaşımlarıyla tam şifa ile tedavi edilebilir. Ömür boyu diyabet ilacı kullanmak zorunda olmadığınızı unutmayın. Uzmanlar genellikle hastaları ömür boyu ilaç kullanmaya mahkum etmeyi tercih edebilirler, ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleriyle diyabet kontrol altına alınabilir.

Diyabet Endokrinoloji ve Dahiliye bölümlerine girer. Hastanın kan değerleri ilk olarak Dahiliye bölümünde ölçülerek, daha sonra Endokrinoloji bölümüne yönlendirilir. Endokrinoloji uzmanları hastaya detaylı tespit ve kontroller yaparak şeker hastalığının tam tanısını koyar ve tedavi planını oluştururlar.

Diyabet Polikliniği, şeker hastalığı riski bulunan bireylerin tarandığı ve tespit edilen şeker hastalarının tedavi ve takiplerinin yapıldığı bir poliklinik türüdür.

Şeker hastalarında insülin veya ilaç kullanılmadığında kan şekeri kontrolünün sağlanamayacağı doğrudur. Tip 2 Diyabet hastalığının bilinen kalıcı tek tedavisi "Metabolik Cerrahi" ameliyatları ile sağlanabilir. Bu ameliyatlar arasında Transit Bipartisyon ve Duodenal Switch ameliyatları bulunmaktadır.

Şeker hapı reçetesi almak için, yeni Sağlık Uygulama Tebliği'nde belirtilen düzenlemelere göre endokrinoloji uzman hekimlerince veya bu uzman hekim raporu ile tüm hekimlerce reçete edilebilir. Üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde ise iç hastalıkları uzman hekimlerince veya bu uzman hekim raporu ile tüm hekimlerce reçete edilebilir.

Diyabet, pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretememesi veya üretilen insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu gelişen bir hastalıktır. Ömür boyu devam edebilen bu hastalık, doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altına alınabilir ve etkili bir şekilde yönetilebilir.
 
Geri
Üst