AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seker hastaligi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.849
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şeker hastalığı nedir?​

Şeker hastalığı, ya da diyabet (Diabetes Mellitus), pankreasın vücut için yeterli miktarda insülin üretememesi ya da ürettiği insülinin vücut tarafından etkili bir şekilde kullanılamaması sonucunda ortaya çıkan yüksek kan şekeri nedeniyle gelişen hastalık tür ve gruplarına genel olarak verilen isimdir.

MODY ne demek tıp?​

MODY ne demek tıp?
Gençlerin olgunluk başlangıçlı diyabeti (MODY), anormal derecede yüksek kan şekeri seviyeleri ile karakterize edilen birkaç durum grubudur. Bu diyabet türleri tipik olarak 30 yaşından önce başlar, ancak daha sonra yaşamda ortaya çıkabilirler. MODY’de yüksek kan şekeri, insülin üretiminin azalmasından kaynaklanır.

Şeker hastalığına nasıl Yakalanılır?​

Diyabet (Şeker Hastalığı) nedenleri nelerdir?
- Obezite (aşırı kilo)
- Ebeveynlerde diyabet öyküsünün bulunması
- İleri yaş
- Hareketsiz yaşam tarzı
- Stres.
- Gebelik sırasında gestasyonel diyabet oluşumu ve normalden yüksek doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme.

Şeker hastalığı geçer mi?​

Şeker hastalığı geçer mi?
Sizde veya bir yakınınızda Tip 2 diyabet varsa endişelenmeyin. Diyabet ciddi bir hastalıktır, ancak uygun beslenme tedavisi, medikal tedavi, düzenli egzersiz ve diyabet eğitim ile sağlıklı, uzun bir yaşam sürdürebilmek mümkündür.

Şeker hastalığına neden olur?​

Şeker hastalığı, kanda bulunan glukoz, yani ani kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığıdır. Pankreastan salgılanan insülin hormonu, vücuttaki glukoz metabolizmasını düzenler. Bu hormonun eksik salgılanmasının ya da hiç salgılanmamasının şeker hastalığına sebep olur.

Şeker hastalığı başlangıcı nasıl olur?​

Şeker hastalığı başlangıcı nasıl olur?
Gizli şeker tanısı, açlık-tokluk kan testlerine bakılarak yapılsa da, hastayı buna itecek belirtiler mevcuttur. Kişinin çok sık acıkma, hızlı yemek yeme, açlığa tahammülsüzlük gibi belirtiler gösterdiği görülür. Bir nevi diyabet hastası adayları oldukları için, verdikleri belirtiler de diyabetik belirtilerdir.
 
Geri
Üst