- Konu Yazar
- #1
Şeker hastalığı ne zaman organlara zarar verir?
Bu nedenle şeker hastalığının iyi takip edilmesi ve iyi tedavi edilmesi gerekmektedir. Uzun süre tedavi edilmediğinde damarlarda hasar oluşmaktadır. Kan dolaşımını etkileyen bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir.”Diyabette nelere dikkat edilir?
Diyabette nelere dikkat edilir?Diyabetin belirtileri nelerdir? Klasik belirtileri çok su içme, sık idrara çıkma, çok yemek yeme veya iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, ağız kuruluğu, gece idrara çıkmadır. Daha az görülen belirtiler ise bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı enfeksiyonlar, tekrarlayan mantar enfeksiyonları ve kaşıntıdır.
Şeker hastalığı nasıl zarar verir?
Şeker hastalığı nasıl zarar verir?Hastalık sonucu şeker hücrelerde olması gerektiği gibi kullanılamadığı için kan şekeri serbest halde kanda dolaşmaya başlar. Zamanla vücuttaki dolaşım ağı ile damarların gittiği her yere ve damarların kendisine hasar verir. Damarları ve organları tahrip ettiği için hastalık uzun vadede ölümcül olabilmektedir.
Diyabet nereye zarar verir?
Diyabet hastalığında dikkat edilmesi gerekenler ve önerilen tedavi ilkelerine uyulmadığı durumlarda kan şekerinin yüksek seviyelerde seyretmesi, başta nöropati (sinir harabiyeti), nefropati (böbreklerde hasar oluşumu) ve retinopati (göz retinasında hasar oluşumu) olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açar.Şeker hastalığı olanlar ne yememeli?
Şeker hastalığı olanlar ne yememeli?Şeker hastalarının yememesi gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Bal, marmelat, dondurma, reçel, pekmez, kremşanti.
- Tereyağı, margarin.
- Sığır eti, sucuk, sosis, yüksek yağ oranına sahip süt ürünleri.
- Kuruyemiş gibi yüksek tuzlu gıdalar.
- Hazır çorbalar, çikolatalar, bulyonlar, bisküviler.
- Hamur işi yiyecekler.
- Alkollü içecekler.
Şeker hastalığı ne gibi rahatsızlık verir?
Şeker hastalığı ne gibi rahatsızlık verir?Diyabet (Şeker Hastalığı) belirtileri nelerdir? Diyabet hastalığı, bireylerde kendini üç temel belirti ile gösterir. Bunlar normalden fazla yemek yeme ve doymama hissi, sık idrara çıkma, ağızda kuruluk ve tatlılık hissi ve buna bağlı olarak aşırı su içme isteği olarak sıralanabilir.