Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seker hastaligi gobek yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker hastalığı göbek yapar mı?​

İnsülin direnci hem kilo almayı -özellikle göbek, boyun ve gıdık bölgesinden yağlanmayı-, hem de kan şekeri dengesinde bozulmayı kolaylaştırır. Şeker dengesinde bozulma kilo sorunu belirginleştikçe derinleşir.
Bir kişinin kan şekeri neden düşer?
Kan Şekeri Düşüklüğü Nedir? Hipogliseminin en önemli nedeni sağlıksız ve düzensiz beslenmedir. Karbonhidrattan zengin diyet gibi iyi beslenmeme ve sağlık hayat tarzı da kan şekeri düşüklüğünü tetikler. Kan şekerindeki düşüklük hayati sorunlara yol açabilir ve insülin kullanan herkeste görülme ihtimali mevcuttur.
Tip 1 mi Tip 2 mi nasıl anlaşılır?
Tip 1 diyabet, genelde 30 yaş altı ve tamamen insülin eksikliği ile karakterizedir. Tip 1 diyabet, diğerine göre daha nadir olarak görülür. Tip 2 diyabet ise toplumun çoğunda daha sık görülmekte olup, genellikle 30 yaşından sonra ve genetik temelli olarak ortaya çıkar.

Şeker hastası olan bir kişi kilo alır mı?​

Diyabet genellikle şişmanlıkla birlikte görülür. Bunun yanı sıra insülin de hastanın kilo almasına neden olabilir. Çünkü hasta insülin kullanırken düzensiz beslenirse hem insülin yağ depolanmasına meyil yaratır hem de aralarda hipoglisemiye (düşük kan şekeri) girip gereksiz şeker tüketerek kilo alır.
Kan şekeri düşen kişi ne yapmalı?
Kan şekeri düşmüş kişi sakinleştirilir ve derin nefes alması sağlanır. Meyve suyu ya da şekerli su gibi içeceklerden hastaya yaklaşık yarım bardak verilmesi yeterli olacaktır. Bazen varsa kan şekeri düşmüş kişiye bir kaşık bal ya da reçel de verilebilir.
Tip 1 diyabet tanısı nasıl konur?
Kan açlık kan glikozunun iki kez 126 mg/dl veya üzerinde bulunması veya rastgele (aç veya tok) kan şekerinin iki kez 199 mg/dl üzerinde bulunması kesin tanı koydurucudur. Ayrıca kanda adacık antikoru, insülin antikoru gibi otoimmuniteyi gösteren otoantikorların varlığı Tip 1 diyabet tanısı için çok önemlidir.
Tip 2 şeker hastalığının başlıca belirtileri; sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok su içme, açlık hissi, cilt yaralarının geç iyileşmesi, kuru ve kaşıntılı bir cilt, sık sık enfeksiyon gelişmesi, ellerde ve ayaklarda hissizlik veya uyuşma ve karıncalanmadır.
 
Geri
Üst