AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seker hastaligi bagirsaklari etkiler mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker hastalığı bağırsakları etkiler mi?​

Diyabet, sistemik bir hastalıktır. Vücutta tüm organ ve sistemleri etkileyebildiği gibi mide ve bağırsak sistemini de ilgilendirir. Dişler, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, karaciğer, hatta pankreas ve rektuma kadar tüm sindirim sistemi boyunca şeker hastalığına bağlı etkiler görülebilir” dedi.

Stres şeker hastalığı yapar mı?​

Farklı tipleri bulunan şeker hastalığını tetikleyen unsurlardan bir tanesi de stres faktörüdür. Sinirsel şeker hastalığı olarak bilinen bu durum; kişinin stres altında kan şekerinin yükselmesi biçiminde ortaya çıkar.
Şeker hastalığı vücuda ne gibi zararlar verir?
Diyabet hastalığında dikkat edilmesi gerekenler ve önerilen tedavi ilkelerine uyulmadığı durumlarda kan şekerinin yüksek seviyelerde seyretmesi, başta nöropati (sinir harabiyeti), nefropati (böbreklerde hasar oluşumu) ve retinopati (göz retinasında hasar oluşumu) olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açar.

Şeker hastalığı karın ağrısı yapar mı?​

Şeker hastalığına bağlı koma (diyabet koması) belirtileri ise şöyledir: Bulantı ve kusma, karın ağrısı, gözlerde çöküklük, derin ve hızlı nefes alma (solunum sıkıntısı), ağızda aseton kokusu.

Üzüntüden şeker yükselir mi?​

Stres belki hastanın diyet düzenini bozmasına, ilaçlarını aksatmasına neden olup şekerini yükseltebilir. Bu anlamda da şeker yüksekliğine katkısı olabilir.
Şeker hastaları sinirlenince ne olur?
Şeker seviyesi ani artsa da, ani azalsa da sinirlenme meydana gelebilir. Sadece şeker düzeyinin artmasıyla ortaya çıkmaz. Ani değişimler sırasında hastalarda ani parlamalar, ani sinirlenmeler hatta ve hatta cinnet getirmeye yakın sinirlilik yaşanması da söz konusu olabilir.

Şeker komasına giren hasta ölür mü?​

Şeker koması, bilincin kapanmasına sebep olan ve ölümcül riski bulunan bir hastalık olarak bilinir. Şeker hastalığı olan kişilerde hızlı bir şekilde şekerin yükselmesi hiperglisemi koması olarak adlandırılır.

Şekeri hangi içecekler düşürür?​

Kan Şekerini Düşüren Besinler
 
Geri
Üst