AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seker hastaligi 500 olursa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker hastalığı 500 olursa ne olur?​

Şeker koması, vücuttaki şekerin aniden düşmesi ya da yükselmesi nedeniyle olur. Eğer koma durumu, şekerin yükselmesi nedeniyle gerçekleşirse çok susama, kalp çarpıntısı, idrar artışı, baş ağırısı, halsizlik ve bulanık görme gibi belirtilere sebep olur.
Kan şekeri düştüğünde ne yemeli?
Belirtiler hafifse 1 elma, kuru üzüm, reçel, 4-5 kesme şeker, şekerli içecekler, meyve suyu, şekerli bisküvi rahatlıkla alınabilir. O anda kan şekerine bakılması yerinde olur. Hastanın şuuru kapalı ise, ağızdan kesinlikle yiyecek verilmez.

Şeker düşünce bayılma olur mu?​

Reaktif hipoglisemide ise kan şekeri genelde 50 mg/dl altına düşmektedir. Reaktif hipogliseminin en hafif yakınmaları, baygınlık, acıkma duygusu, terleme, sinirlilik, çarpıntı ve huzursuzluktur. Daha kuvvetli olanları ise baş dönmesi, baş ağrısı, bulanık görme ve konuşma bozukluğudur.
Kan şekeri 52 olursa ne olur?
Baş ve karın ağrısı, solukluk, bulanık görmeye başlama, konuşma zorluğu, uyuşukluk, terleme, taşikardi (kalp atım hızının artması) orta şiddetteki hipoglisemiye işaret ederken, ağır hipoglisemide şeker düzeyi 50 mg/dl’nin çok daha altına düşer ve beynin şekersiz kalması sonucunda bilinç kaybı oluşabilir.

Kişinin şeker komasına girdiğinin anlaşılması, normal şartlarda kan şekeri seviyesinin 125 mg/dl’nin altında olması gerekir iken, şeker seviyesi 125 mg/dl’nin üzerine çıktığı zaman şeker hastalığı var demektir. Bu şeker yüksekliği 600-700 civarına çıkabilir.
İnsülin kullanmayan hastalar, kan şekerlerinin yükselmesi durumunda bol su içmelidir. Hiperglisemi görüldüğünde vücut kandaki fazla glukozu idrar ile birlikte vücuttan atma eğiliminde olduğundan, hastalar sık sık idrara çıkar. Bu durumda bol sıvı alımı, kandaki şeker oranının azalmasına yardımcı olur.
Şeker kaç olursa tehlikeli olur?
200 mg/dL ve üzeri bir tokluk kan şekeri seviyesi değeri ise diyabet tanısı koymak için gereken değerdir. Tokluk kan şekeri değeriniz mutlaka bir uzman doktor tarafından detaylı olarak değerlendirilmelidir.

HbA1c normal değeri kaç olmalı?​

Şeker hastası olmayan kişilerde hba1c testinin normal aralığı %3,5 ve %5,7 değerleri arasında olmalıdır. Eğer yapılan hba1c testi sonrasında çıkan değer aralığı %5,7 ve %6,4 arasında ise bu kişilerde gizli kan şekeri olduğunu göstermektedir.
İnsülin en fazla kaç ünite yapılmalı?
İnsülin, 1921 yılında Banting ve Best tarafından keşfedildikten sonra, ilk kez 1922’de bir diyabetlide denenmiş, 1923’de ise ticari üretimine başlanarak diyabet tedavisindeki yerini almıştır. Bu gelişme, modern diyabet tedavisindeki en önemli adımdır. ± 8 IU’dir.

Fazla insülin zararlı mı?​

İnsülin kullanımı böbreklere ve göze zarar vermez: Genelde insülin tedavisine başlanan hastalar uzun yıllardır diyabeti olan ve kan şekeri yüksek seyreden hastalardır. Bu hastalarda insüline başlandığında organ hasarı ve buna bağlı yakınmalar başlamış olduğu için hastalar bunları insülin tedavisine bağlayabilirler.
Kan şekerini yükseltmek için ne yemeli?
Lif içeriği yüksek gıdaları unutmayın: Lif içeriği yüksek gıdalar kan şekerinin daha yavaş yükselmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle bayramda da sebze, meyve, yağlı tohumlar, kurubaklagilller, esmer ekmek ve bulgur pilavı gibi tam tahıllı besinlere yer verin.
Kan Şeker Dengesi Nasıl Sağlanır?
Kan şekeri 450 olursa ne olur?
Bu şeker yüksekliği 600-700 civarına çıkabilir. Bu yüksekliğin hangi safhasında şeker koması gelişebileceği hastaya ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Fakat şeker koması genellikle hastanın şeker seviyesinin 400 mg/dl’nin üzerine çıkması durumunda görülür.

Kan şekeri 400 olunca ne yapmalı?​

 
Geri
Üst