Seker hastalarinin yaralari neden gec Iyilesir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.191
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şeker hastalarının yaraları neden gec Iyilesir?​

Çünkü diyabet hastalığı sadece bir organı ya da bir doku grubunu olumsuz etkilemez. Neredeyse tüm vücutta komplike ve çoklu olumsuz etkilere neden olur. Bu negatiflikler neticesinde de yara iyileşmesi sekteye uğrar, uzun zaman alır ya da tamamen iyileşemez.

Diyabet yara iyileşmesini nasıl etkiler?​

Diyabet hastalarında gelişen sinir harabiyeti yani nöropati yara oluşumunu kolaylaştırır. Yine şeker hastalarının büyük ve küçük damarlarının hastalanması dokuların beslenmesini, oksijenlenmesini bozar. Oysa yukarıda anlatılan yara iyileşmesi süreçlerinin tamamı aktif işlerdir, yani enerji gerektirir.
Şeker yaralarına hangi krem iyi gelir?
Microsilver Universal Krem: Şeker (Diyabet) hastalarının yaşadığı deri çatlaması ve ayak, ayak parmakları yarasına çok iyi geldiği ve iyileştirdiği gözlemlenmiştir. Özellikle kullanım olarak akşam bu kremi sürüp üzerine çorap giyerek uyuması durumunda tedavi sürecini kısaltacağını da bilmenizi isteriz.
Şeker yarası iyileşir mi?
Oluşan bir yaranın iyileşebilmesi için normalden on kat fazla kan gerekir. Gerek damardaki tıkanıklık ve sonucunda ayağa gelen yetersiz kan akımı, gerekse şeker hastalığının olumsuz etkileri nedeni ile oluşan yara çoğu kez kendiliğinden iyileşmez ve ilerler.

Şeker hastalığı yarası nasıl geçer?​

Yara yerinde bulunan ölü dokular temizlenerek kişiden uzaklaştırılır. Kişinin yara durumunda göre en uygun pansuman şekli belirlenir. Yara yerinde enfeksiyon durumu tespit edilirse hekim tarafından uygun bir antibiyotik tedavisine başlanır.

Şeker hastalarının yaralarına ne iyi gelir?​

Çeşitli yaralar yanında diyabet hastalarının yaraları için de kullanılan bazı özel cihaz ve tedaviler bulunmaktadır: Negatif basınçlı yara tedavisi, hiperbarik oksijen tedavisi, larva tedavisi, kök hücre, ozon tedavisi, lazer, ışık, elektrik tedavileri vs. gibi.
Şeker yaraları nerelerde çıkar?
Diyabeti olan her kişide ayakta yara oluşabilir. Özellikle uzun süredir şeker hastalığı olan yaşlı erkeklerde, insülin kullanan hastalarda ve şeker hastalığına bağlı olarak böbrek, göz ve kalp hastalığı olan kişilerde ayakta yara oluşma riski daha fazladır.
Şeker hastalarında yara neden olur?
Şeker hastalarında yalnızca sinir bozulmaları olmaz. Aynı zamanda kontrolsüz şeker düzeyi büyük ve küçük damarları da bozar. Bu hastalarda iyi kanlanamayan, iyi beslenemeyen parmak uçlarında yaralar açılır. Bu yaralar beslenme bozukluğu da olduğu için iyileşemez ve mikroplarla kolayca infekte olur.
Şeker yarayı kurutuyor Toz şeker tanecikleri, bakterilerin çoğalmasına neden olan nemi emerek yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.
 
Geri
Üst