AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seker hastalari neden ishal olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker hastaları neden ishal olur?​

Diyabetiklerde sorbitol gibi düşük kalorili tatlandırıcıların ve bazı suni tatlandırıcıların fazla miktarda tüketimi de ozmotik ishale neden olabilir. Diyabet tedavisinde sık kullanılan bir ilaç olan metformin de yüksek dozlarda alındığında ishal yapabilir ve bu durum pratikte sık görülen bir durumdur.
Şeker hastalığı kabızlık yapar mı?
Şeker ayrıca gaz, kabızlık ve ishale neden olabilir.

Şeker hastalığı beyne vurur mu?​

Kan şekerinin hızlıca yükselmesi aynı hızla düşmesine de neden olur bu da konsantrasyonu düşürür, bilişsel işlevlerin yavaşlamasına neden olur ve hafızayı olumsuz etkiler. Bazı araştırmalar, yüksek şeker tüketiminin beyinde iltihaplanmaya neden olduğunu ve bunun hafıza ile ilgili sıkıntılara yol açtığını gösteriyor.
Şeker hastalari icin kabızlığa ne iyi gelir?
Kabızlığa iyi gelen yiyecekler arasında kabuklu elma, ıspanak, lahana, incir, pırasa, zeytinyağı, üzüm, brokoli, keten tohumu ve yulaf ezmesi bulunur.
Lifli yiyecekler yiyin Aşırı şeker tüketmek ve gazlı içecekler içmek kabızlık şikayetinizi daha da arttıracaktır. Bu nedenle bu gibi yiyecek ve içeceklerden kaçınıp şekeri erik, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi bol lifli kuru meyvelerden almalısınız.
Şeker düşmesi beyni etkiler mi?
Kan şekerinin düşmesi ani sorunlar yaratabilir Düşünmeniz güçleşir, ruh haliniz etkilenir. Baş ağrısı, sersemlik, uyumlu hareketlerde zorlanmanın yanı sıra; yürüme ve konuşma güçlüğü de yaşayabilirsiniz. Bulantı, açlık, titreme, ciltte soğuma ve nemlenme, kalp atışlarının hızlanması durumları görülebilir.

Yüksek şeker beyne zarar verir mi?​

Diyabet hastalarının kan şekerlerinin yükselmesi ile beraber kan damarları zarar görür. Öğrenme, hafıza, motor hızı gibi bilişsel işlevlerde problemler yaşanmaya başlar. Demans ve Alzheimer gibi rahatsızlıkların görülme ihtimalini artırır.
 
Geri
Üst