AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seker hamuru Kurabiyede nasil kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Şeker hamuru Kurabiyede nasıl kullanılır?​

Şeker hamurunu yapıştırmaya sıra geldiğinde 1 bardak suya 1 çay kaşığı bal koyarak hamurunuzu kurabiye ye yapıştırabilirsiniz. FAKAT ŞEKER HAMURU ÜZERİNE ŞEKER HAMURU YAPIŞTIRIRKEN SU KULLANIN. Hamurunuzu açarken nişasta kullanabilirsiniz.

Şeker hamuru kurabiyeye nasıl yapılır?​

Tarifin Yapılışı;
- Yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Sonra yağ , nişasta, alabildiği kadar un ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
- Hamuru tam homojen olana kadar yoğuruyoruz.
- 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıda 1 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıplarla kesip tepsiye alıyoruz.

Şeker hamurundan kurabiye yapılır mı?​

Şeker hamurundan kurabiye yapılır mı?
Hazır olarak satılan çeşitli kurabiye kalıp, baskı ve desenli hamur silikonlarını kullanarak nişan, düğün, doğum günü, diş buğdayı gibi özel günlerde sevdiklerinizle paylaşmak için şeker hamurlu kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Şeker Hamurlu kurabiye kaç gün önceden yapılır?​

Yine kurabiyelerinizi 4 saat dinlendirin ve sonrasında paketleyin. Çünkü paketli olarak 5- 6 gün bayatlamadan dayanıyor. Benim için çok zevkliydi çünkü küçük meleğim için hazırladım sizlere de kolaylık diliyorum,afiyet olsun.

Şeker hamuru ile kurabiye nasıl süslenir?​

Hamuru açtıktan sonra kurabiye kalıplarınız ile hamurdan parçalar çıkartarak kurabiye üzerine koyun. Şeker hamurunu kurabiye üzerine yapıştırmak için kurabiyenin soğumasını bekledikten sonra küçük bir fırça ile kurabiyeye su sürüp, üzerine şeker hamurunu yapıştırın.

Şeker hamuru figürleri nasıl kurutulur?​

Şeker hamuru figürleri nasıl kurutulur?
Üzerinde büyük figürler varsa, yavaşça bol folyo ile sarabilirsiniz, bozulma filan olmuyor. Üzerine yapılan figürleri ben günlerce önceden yapıp folyo ile sarıp kurutuyorum ve kesinlikle bozulma olmuyor.

Şeker hamuru ile neler yapılır?​

Şeker hamuru, kek, pasta, kurabiye ve şekerlemelerin yapımında kullanılan bir hamurdur. Yoğunluklarına ve şeker hamuru kullanımı amaçlarına göre iki farklı şeker hamuru vardır. Daha akışkan olan şeker hamuru pastalarda dolgu ya da krema olarak kullanılır.

Şeker hamuru nerelerde kullanılır?​

Şeker hamuru genellikle kek, pasta, kurabiye ve şekerlemelerin süslemelerinde kullanılan bir malzemedir. Ayrıca özel günlerde, kutlamalarda veya partilerde de sıkça tercih edilir. Şeker hamuru sayesinde yaratıcı figürler, desenler ve süslemeler kolayca yapılabilir.
Özellikle nişan, düğün, doğum günü ve diş buğdayı gibi özel günlerde sevdiklerinizle paylaşmak için şeker hamurlu kurabiyeler yapabilirsiniz. Şeker hamuru figürlerini kurutarak daha uzun süre saklayabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Ayrıca şeker hamuru pastalarda dolgu veya krema olarak da kullanılabilmektedir. Kısacası, şeker hamuru birçok farklı şekilde ve amaçla kullanılabilir ve hayal gücünüze göre farklı şekillerde süslemeler yapmanıza olanak sağlar.

Geri