- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 174.960
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şeker Hamurlu pasta bir gün önceden yapılır mı?
Şeker hamurlu pasta kaç gün önceden yapılır, nerede nasıl muhafaza edilir, bütün bu sorulara cevap bu tarifte. Bir pasta Cuma günü için lazım ise, ben çarşamba sabahı pandispanyamı yapıyorum akşama kadar soğuyup kıvam alıyor, aynı akşam kremasını dolduruyorum, streç folyo ile güzelce sarıp buzdolabına koyuyorum.Bir pastayı kaplamak için ne kadar şeker hamuru gerekir?
Pastayı kaplamak için: 500 gr hamur fazlasıyla yeterli gelecektir sadece kaplama işlemi için. Ben pasta üstündeki figürlerle berbaber dört renk 800 gr kadar hamur kullandım….Frosting için:- 300 gram pudra şekeri.
- 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yada margarin.
- 3 yemek kaşığı limon suyu.
Kolay Şeker Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp yaklaşık on beş dakika kaynatalım. Kaynayan şerbeti iyice soğutalım.
- Pudra şekerini ve nişastayı bir kaba alalım ve iyice soğuyan şerbeti azar azar ilave edelim. Elimizle yoğuralım.
- En son tercihe göre gıda boyasını ilave edelim.
Şeker Hamurlu Kurabiye kaç gün önceden yapılır?
Yine kurabiyelerinizi 4 saat dinlendirin ve sonrasında paketleyin. Çünkü paketli olarak 5- 6 gün bayatlamadan dayanıyor. Benim için çok zevkliydi çünkü küçük meleğim için hazırladım sizlere de kolaylık diliyorum,afiyet olsun.
Şeker hamuru buzdolabında saklanır mı?
İlk ve en önemli püf noktası şeker hamuru oda sıcaklığında saklanmalıdır. En çok yapılan hatada budur şeker hamuru derin dondurucu ya da buzdolabında saklanmaz. Buzdolabı ve derin dondurucuda saklanmaya çalışılan şeker hamuru kurur, sertleşir hatta şekline göre kırılabilir.
Yaş pasta buzdolabında kaç gün dayanır?
Buzdolabına koyduğunuz yaş pasta ortalama 5 ila 7 güne kadar tüketilebilir durumda kalabilir. Elbette pastayı açık olarak değil, hava almayacak şekilde kapalı kaplarda bekletmeniz koşuluyla.Şeker hamurundan figür nasıl yapılır?
Şeker Hamuru Kalıpları Birinci tür kalıplar plastik ya da metalden yapılır ve sert bir yapıya sahiptir şeker hamuru harf kalıbı gibi. Bu tür kalıpları kullanmak için şeker hamurunu açmanız gerekir. Daha sonra bu kalıpları şeker hamuruna bastırarak istediğiniz şeker hamuru şekilleri elde edebilirsiniz.Şeker Hamuru Renklendirme Toz renklendiriciyle çalışmak daha zahmetlidir. Sıvı renklendirici ise yapıyı gevşetir. Renklendirici şeker hamuru üzerine damla damla eklenip dıştan içe doğru yoğurularak hamura nüfuz etmesi ve bu yoğurma şekli ile eşit şekilde dağılması sağlanır.
Şeker hamuru açmak için hangi nişasta?
Şeker hamuru açarken pudra şekeri veya mısır nişastası daha çok işinize yarayabilir. Buğday nişastasının tercih etmeniz önemlidir. Nişasta ile bulacağınız hamur daha yumuşak ve elastik bir kurala geleceği için şekil vermeniz de kolay olur.
Şeker Hamurlu kurabiye ne kadar dayanır?
Streç filme sarılı ve hava almayan saklama kabındaki şeker hamuru artık saklanmaya hazırdır. Yaklaşık oda sıcaklığına alınan ve havayla teması tamamen kesilen şeker hamuru ortalama olarak on beş gün boyunca hiçbir şekilde bozulmadan muhafaza edilebilir. Şeker hamuru hazırlandığı gibi şeker hamuruna uygulanmamalıdır.