Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
200 gram margarin (Oda ısısında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2, 5 su bardağı un
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Renkli şeker hamurları
Bal
Su
Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyaller bir kapta karıştırılır. Düzgünce yoğurulur.
Hamurun üzeri streçle sarılıp buzdolabında 30 -60 dakika dinlendirilir.
Buzdolabından çıkarılan hamurdan kesimler alıp tezgaha nişasta dökülerek oklava yardımıyla açılır.
Dilediğimiz kalıp ile kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirilir.
180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Hafif pembeleşen kurabiyeler fırından çıkarılır.
Şayet şeker hamurlu yapmak istiyorsanız şeker hamurunu kurabiyenize yapıştırmak için 1 gün beklemelisiniz.
Püf noktaları: Hamur yoğurulduktan sonra kesinlikle buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmeli.
Kabartma tozu 1 çay kaşığından fazla olmamalı.
Hamuru açarken un değil muhakkak nişastayla açılmalı.
Şeker hamuru yapılacaksa üstüne kurabiye kesinlikle piştikten sonra 1 gün dinlendirilmelidir.
Kurabiyenize şeker hamuru yapıştırırken ballı suyla yapıştırın.
Şeker hamurunun üzerine şeker hamuru yapıştırmak için ise yalnızca su kullanınız.
Şeker hamurlu kurabiyenizi poşetlere koymak isterseniz kurabiyeniz yapıldıktan en az 3-4 saat s9nra koyunuz. Afiyet olsun.
1 yumurta
200 gram margarin (Oda ısısında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2, 5 su bardağı un
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Renkli şeker hamurları
Bal
Su
Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyaller bir kapta karıştırılır. Düzgünce yoğurulur.
Hamurun üzeri streçle sarılıp buzdolabında 30 -60 dakika dinlendirilir.
Buzdolabından çıkarılan hamurdan kesimler alıp tezgaha nişasta dökülerek oklava yardımıyla açılır.
Dilediğimiz kalıp ile kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirilir.
180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Hafif pembeleşen kurabiyeler fırından çıkarılır.
Şayet şeker hamurlu yapmak istiyorsanız şeker hamurunu kurabiyenize yapıştırmak için 1 gün beklemelisiniz.
Püf noktaları: Hamur yoğurulduktan sonra kesinlikle buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmeli.
Kabartma tozu 1 çay kaşığından fazla olmamalı.
Hamuru açarken un değil muhakkak nişastayla açılmalı.
Şeker hamuru yapılacaksa üstüne kurabiye kesinlikle piştikten sonra 1 gün dinlendirilmelidir.
Kurabiyenize şeker hamuru yapıştırırken ballı suyla yapıştırın.
Şeker hamurunun üzerine şeker hamuru yapıştırmak için ise yalnızca su kullanınız.
Şeker hamurlu kurabiyenizi poşetlere koymak isterseniz kurabiyeniz yapıldıktan en az 3-4 saat s9nra koyunuz. Afiyet olsun.