Seker begonya bakimi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şeker begonya bakımı nasıl yapılır?​

Begonya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
- Saksı: Begonyanın kökleri küçüktür.
- Konum: Sabah güneşini çok seven bitkidir.
- Su: Begonyanın su ile arası iyidir.
- Isı: Begonya ılıman havayı çok sever.
- Toprak: Mineral açısından yüksek olan toprakları çok sever.
- Budama: Begonyanın solan yapraklarını kökten almanız gereklidir.
Çilli begonya bakımı nasıl yapılır?
Çilli begonya bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; çok soğukta, rüzgarda veya çok sıcakta bırakılmamalı. Aydınlık ortamı sever ama direk güneş ışığıyla da temas etmemeli. Fazla güneş ışığı yapraklarının kurumasına neden olabilir. Kış mevsiminde de sabahları kısa süre güneş ışığı alması yeterli olacaktır.
Begonya ne kadar uzar?
Menşei:Güney Amerika. Maksimum Büyüme (yaklaşık): Budanmaz ise 120 cm veya daha fazla uzayabilir. Evcil hayvanlar için zehirli mi: Kediler ve köpekler için zehirlidir.

Şeker begonya ne zaman çiçek açar?​

Begonya bitkisi çiçeklerini yaz döneminde açmaktadır. Çiçekler genelde pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir.
Şeker begonya nerede yetişir?
Evde yetiştirmek için şeker begonyalarının yeri mutlaka çok havadar ve az da olsa güneşli olmak zorunda. Kışın sıcak evde, güneşli cam kenarında bulundurursanız gelişmeye ve çiçek açmaya devam eder. Aslında kışın soğuk bir yerde dinlendirmek daha iyi.
Kuruyan Begonya nasıl canlanır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Cilli Begonya neden solar?​

Çilli begonya (Begonya maculata) rüzgar, hava akımı, başka cisme temas, kalorifer/klima etkisine maruz kalmaktan hoşlanmaz. Böyle bir durumda yapraklarında kuruma, sararma ya da mini yara izleri gözlemlemeniz mümkün.
 
Geri
Üst