Şehzade Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 adet tuzsuz çiğ badem
1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber
2 su bardağı su

Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bademleri sıcak suda bekletelim kabuklarını soyalım tencereye yağları koyalım. Bademi koyalım kısık ateşte biraz kavuralım.
Küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Sonra yıkadığımız süzdüğümüz pirinci ekleyelim, 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
Sıcak suyu verelim, tuz baharatları koyalım fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Sonra havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Not : İstediğiniz çeşit pirinçle yapabilirsiniz.

Şehzade Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst