SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 adet tuzsuz çiğ badem
1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber
2 su bardağı su
Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bademleri sıcak suda bekletelim kabuklarını soyalım tencereye yağları koyalım. Bademi koyalım kısık ateşte biraz kavuralım.
Küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Sonra yıkadığımız süzdüğümüz pirinci ekleyelim, 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
Sıcak suyu verelim, tuz baharatları koyalım fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Sonra havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Not : İstediğiniz çeşit pirinçle yapabilirsiniz.
Şehzade Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı basmati pirinç
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 adet tuzsuz çiğ badem
1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber
2 su bardağı su
Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bademleri sıcak suda bekletelim kabuklarını soyalım tencereye yağları koyalım. Bademi koyalım kısık ateşte biraz kavuralım.
Küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Sonra yıkadığımız süzdüğümüz pirinci ekleyelim, 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
Sıcak suyu verelim, tuz baharatları koyalım fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Sonra havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Not : İstediğiniz çeşit pirinçle yapabilirsiniz.
Şehzade Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı