AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sehzade Mustafa Aybige Hatun evlendi mi?

Editör

Yeni Üye

Şehzade Mustafa Aybige Hatun evlendi mi?​

Aybige Hatun’u ele alalım: Kırım Hanı’nın kızı, saraya ilk geldiğinde Mustafa 10 yaşındaydı. Ama gelin görün ki, şimdi Aybige’yi Şehzade Mustafa ile evlendiriyorlar…

Muhteşem Yüzyıl Helena ya ne oldu?​

Şehzade Mustafa’dan ayrılan Helena, Manisa Sarayına veda ediyor.

Mihrünnisa hatun gerçekte nasıl öldü?​

Mihrünnisa hatun gerçekte nasıl öldü?
İntihar sahnesi sonrasında kutlama yapıldı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın, babası Kanuni tarafından öldürülmesinden sonra eşi Mihrünnisa Sultan (Berrak Tüzünataç) da intihar ediyor.

Muhteşem Yüzyıl Helena neden ayrıldı?​

Muhteşem Yüzyıl Helena neden ayrıldı?
Ancak bu aşk Şehzade Mustafa ile babası Kanuni Sultan Süleyman ve validesi Mahidevran Sultan ile aralarını açmıştı. Çünkü Helena’nın hareme alınabilmesi için evlilik şarttı. Bütün bunlar yüzünden bu aşk kısa sürede bitmek zorunda kalmış ve Helena evine gönderilmişti.

Malkoçoğlu Bali Bey kiminle evlendi?​

1501 yılında II. Beyazıt’ın kızı Hüma Hatunla evlendiğinde Bali Bey adında bir oğlu vardı.

Muhteşem Yüzyıl Helena kim?​

İlk dizi oyunculuk deneyimini Muhteşem Yüzyıl dizisinde Helena karakteri ile gerçekleştiren Cemre Ebuzziya, bugüne kadar Mordkommission İstanbul, Muhteşem Yüzyıl, Ben Onu Çok Sevdim, Bulantı, Kasap Havası ve İstanbul Kırmızısı gibi yapımlarda rol almıştır.

Muhteşem Yüzyıl Nergisşah kim?​

Muhteşem Yüzyıl Nergisşah kim?
Sultan Süleyman’ın gözdesi.Raziye Sultan’ın annesi. Nergisşah Sultan (Alize Gördüm) — Şehzade Mustafa’nın kızı.

Daye Hatun saraydan neden kovuldu?​

Daye Hatun saraydan neden kovuldu?
Valide Sultan ‘ın vefatına üzülenlerin başında gelen Daye artık haremde kalmak istemez ve sarayın dışında kendisine yeni bir hayat kurmaya çabalar. Lakin çektiği vicdan azabı Daye ‘nin peşini bırakmaz ve onu trajik bir sona götürdü.

Aybüke hanım kimdir?​

20 Mayıs 1995 yılında Ankara’da dünyaya gelen güzel oyuncu Hacettepe Üniversitesi’nde Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü mezunudur. Dans ve piyano eğitimleri aldıktan sonra balerin olmayı tercih etmiştir. Daha sonra eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde devam ettirme kararı almıştır.

Malkoçoğlu Mihrimahı sevdi mi?​

Dizide biz onun Malkoçoğlu Bali Bey’e olan karşılıksız aşkına tanık olduk ama tarihi kaynaklarda buna dair bir iz yok. Yine de her genç gibi Mihrimah Sultan’ın da platonik bir aşka tutulmuş, birine sevdalanmış, karşılıklı veya karşılıksız bir aşk yaşamış olması muhtemeldir.

Yonca Ebuzziya kim?​

Yonca Ebuzziya kim?
Yedi yıl mankenlik yaptı Moda dünyası bu tesadüften sonra peşimi bırakmadı” diyen Ebuzziya, yedi yıl mankenlik yaptıktan sonra organizatörlük ve koreograflığı seçti. Şimdi Cemil İpekçi gibi ünlü modacıların defilelerinin koreograflığını üstleniyor. Yonca Ebuzziya modada kazandığı deneyimi şimdi tv8 ekranına taşıyor.

Geri