AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Şehriyeli Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
150-200 gram kemiksiz tavuk eti
3 yemek kaşığı tel şehriye
1-1.5 litre su

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuğu haşlıyoruz. 1 bardak suyunu ayırıp tavuğu tiftikliyoruz.
İnce doğranmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu sıvı yağ ekleyerek uygun bir tencerede kavuruyoruz.
Altını kısıp unu ekliyoruz. Düzgünce kavrulunca soğuk suyu tek seferde döküyoruz.
Tavuk suyunda ek edip çırpıcıyla un açılana kadar karıştırıyoruz. Tavuk şehriyeyi ve tuzu ek ediyoruz.
Şehriyeler güzelce pişince servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun
 
Geri
Üst