SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Şehriyeli Plav
Farklı bir tarif olmayabilir ama bircok bayanın şehriyeli plav tarifini cok fazla aradıklarını goruyoruzOyle sandığınız kadar kolay değildir plavın kıvamını tutturmak biraz suyu fazla olsa yada eksik olsa plavınızın goruntusu ve tadı hicde beklediğiniz gibi olmuyorBu nedenle sizlere guzel bir şehriyeli plav tarifi vermek istiyoruz
Şehriyeli Plav İcin Gerekli Olan Malzemeler
İki bardak pirinc
Bir cay bardağından iki parmak eksik şehriye
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı tereyağı
Uc bardak kaynar su ve Tuz
Şehriyeli Plav Tarifi
Plavımızın yapılışına gecmeden once pirinci guzelce ayıklayın ıslatın bir sure beklettikten sonra iyice yıkayınSuyu iyice suzun
Ocağa tencereyi koyun sıvıyağ ve şehriyeleri kısık ateşte guzelce kavurunŞehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra uzerine tereyağ ilave edin
Ardından pirinci ilave edin bu şekilde bir kac dakika kavurun ve son olarak uzerine sıcak suyu ilave edinkapağını kapatın ve suyunu cekene kadar pişirin 15 dakika pişirin ocaktan alın ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın
ALT :wwwupluploadssehriyeliplav15025sehriyeliplav15025ALT
Farklı bir tarif olmayabilir ama bircok bayanın şehriyeli plav tarifini cok fazla aradıklarını goruyoruzOyle sandığınız kadar kolay değildir plavın kıvamını tutturmak biraz suyu fazla olsa yada eksik olsa plavınızın goruntusu ve tadı hicde beklediğiniz gibi olmuyorBu nedenle sizlere guzel bir şehriyeli plav tarifi vermek istiyoruz
Şehriyeli Plav İcin Gerekli Olan Malzemeler
İki bardak pirinc
Bir cay bardağından iki parmak eksik şehriye
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı tereyağı
Uc bardak kaynar su ve Tuz
Şehriyeli Plav Tarifi
Plavımızın yapılışına gecmeden once pirinci guzelce ayıklayın ıslatın bir sure beklettikten sonra iyice yıkayınSuyu iyice suzun
Ocağa tencereyi koyun sıvıyağ ve şehriyeleri kısık ateşte guzelce kavurunŞehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra uzerine tereyağ ilave edin
Ardından pirinci ilave edin bu şekilde bir kac dakika kavurun ve son olarak uzerine sıcak suyu ilave edinkapağını kapatın ve suyunu cekene kadar pişirin 15 dakika pişirin ocaktan alın ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın
ALT :wwwupluploadssehriyeliplav15025sehriyeliplav15025ALT