Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım tavuk bulyon
1 küp şeker
Birkaç damla limon
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri sıcak suda iyice yıkıyoruz. Ardından 15-20 dakika kadar yıkadığımız pirinçleri sıcak suda bekletiyoruz. Pirinçleri içine aldığımız sıcak suya 2-3 damla limon ve biraz tuz ekliyoruz.
Sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri 20 dakika sonra güzelce yıkayıp suyunu süzüp kenara alıyoruz. Orta ateşteki ocağa zeytinyağını ekleyip, şehriyeleri hafif kızarıp renk alana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra pirinçlerimizi ve tereyağımızı ekleyip 4-5 dakika güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan pirinçlerimize tuzunu ilave ediyoruz. Daha sonra suyunu ekleyip içine tavuk bulyon, küp şeker ve 2-3 damla limon ekleyip, bir tur karıştırıp, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Pirinçlerin üstü göz göz olunca ocağın altını kısıyoruz. Tencerenin ortasından, tahta kaşıkla pirinçleri ayırdığımızda, pirinçlerin birleşmediğini gördüğümüzde pilavımız pişmiş demektir.
Pilavı demlenmeye bırakıp, 10 dakika sonra servis edebilirsiniz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım tavuk bulyon
1 küp şeker
Birkaç damla limon
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri sıcak suda iyice yıkıyoruz. Ardından 15-20 dakika kadar yıkadığımız pirinçleri sıcak suda bekletiyoruz. Pirinçleri içine aldığımız sıcak suya 2-3 damla limon ve biraz tuz ekliyoruz.
Sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri 20 dakika sonra güzelce yıkayıp suyunu süzüp kenara alıyoruz. Orta ateşteki ocağa zeytinyağını ekleyip, şehriyeleri hafif kızarıp renk alana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra pirinçlerimizi ve tereyağımızı ekleyip 4-5 dakika güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan pirinçlerimize tuzunu ilave ediyoruz. Daha sonra suyunu ekleyip içine tavuk bulyon, küp şeker ve 2-3 damla limon ekleyip, bir tur karıştırıp, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Pirinçlerin üstü göz göz olunca ocağın altını kısıyoruz. Tencerenin ortasından, tahta kaşıkla pirinçleri ayırdığımızda, pirinçlerin birleşmediğini gördüğümüzde pilavımız pişmiş demektir.
Pilavı demlenmeye bırakıp, 10 dakika sonra servis edebilirsiniz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı