Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı şehriye
Yarım knorr
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1.5 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilavımızı yapmak için evvel sıvı yağ ile sehriyelerimizi kavuruyoruz.
Kavrulan şehriyelerimizin üstüne yıkanmış bulgurumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz.
Bir dakika kadar kavuralım.
Sonra sıcak suyumuzu ek edelim .
İçine tereyağını ve knorrumuzu koyalım.
Suyunu çekene kadar bekliyoruz ,servis ediyoruz afiyet olsun.
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı şehriye
Yarım knorr
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1.5 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilavımızı yapmak için evvel sıvı yağ ile sehriyelerimizi kavuruyoruz.
Kavrulan şehriyelerimizin üstüne yıkanmış bulgurumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz.
Bir dakika kadar kavuralım.
Sonra sıcak suyumuzu ek edelim .
İçine tereyağını ve knorrumuzu koyalım.
Suyunu çekene kadar bekliyoruz ,servis ediyoruz afiyet olsun.
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı